23948sdkhjf

Sætter rådgiver til at undersøge ny Øresundsforbindelse

Med viden og ideer vil Helsingborg blive klogere på interessen for en fast forbindelse til Helsingør

Helsingborg Kommune vil være klogere på, hvordan markedet kan bidrage til en eventuel fast forbindelse mellem Helsingør og Helsingborg, og har derfor sat gang i en RFI, Request for information. 

WSP er rådgiver for Helsingborg Kommune på opgaven, oplyser rådgiverkoncernen i en pressemeddelelse.

– Ideen er at indsamle viden og ideer, som kan lede til innovative løsninger, der fremmer gennemførslen af en ny fast forbindelse, siger Åsa Almesjö, chef for strategisk infrastrukturrådgivning i WSP Sverige, i meddelelsen.

Med RFI’en vil Helsingborgs Kommune på en formaliseret måde spørge interessenter og aktører på markedet om deres interesse og erfaringer inden for forskellige gennemførselsmodeller for at kunne komme videre med planlægningen af en fast forbindelse mellem Helsingør og Helsingborg.

I undersøgelsen vil man tage udgangspunkt i en DBFOM-model (Design, Build, Finance, Operate and Maintain), og undersøge, hvordan virksomheder og erhvervsliv herigennem kan bidrage til at virkeliggøre projektet med en fast forbindelse.

Resultaterne skal komplementere en mellemstatslig strategisk analyse, som tidligere er gennemført. De vil også kunne ligge til grund for en endelig beslutning om, hvordan en fast forbindelse skal bygges, når den dybdegående udredning, som Trafikverket i Sverige skal i gang med, er klar.

WSP har tidligere leveret tekniske, finansielle og organisatoriske udredninger i forbindelse med en bilateral strategisk analyse, som blev præsenteret i 2020. Her var WSP rådgiver for det svenske Trafikverket, Vejdirektorat og Trafik-, Bygge- og Boligstyrelse.

Skånsk støtte

Region Skåne har tidligere meldt sig på banen som varm fortaler for en fast forbindelse mellem Helsingborg og Helsingør i form af en tunnelforbindelse under Øresund. Og byggestarten på en fast HH-forbindelse skulle gerne lyde i 2024-25 med tunnelåbning allerede i 2030, lød det i en udmelding fra det skånske regionsråd i starten af 2021.

De samlede udgifter - viste en rapport fra Vejdirektoratet og Svenske Trafikvertet dengang - skulle løbe op i 42 mia. kr., heraf 14,3 mia. kr. i statslig medfinansiering.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Tal for alternativer til forkætret havneudvidelse i Aarhus er nu klar
DEBAT: Store overdrivelser i beskæftigelsestal bruges til at retfærdiggøre milliardtilskud
Alle kan trænge til en overhaling - også Esvagt Connector
Haenyeo - Havets kvinder på M/S Museet for Søfart
Beskyldes for at overdrive beskæftigelsestal: Vi genkender ikke billedet
Få år gammel færge ligger fortsat stille efter ukendt havari
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Transportmagasinet
Jern & Maskinindustrien
Motor-magasinet
Nordiske Medier DK
EnergyIslandNews

Send til en kollega

0.141