23948sdkhjf

På blot ét år kom der 700 flere maskinmestre i beskæftigelse

Fortsat høj efterspørgsel på maskinmestre på det danske arbejdsmarked. Nu skal formand Lars Have Hansen bare have nogle flere kvinder til at interessere sig for faget

De danske industrivirksomheder opretter nye maskinmesterstillinger i et hæsblæsende tempo. 

Ifølge formand for Maskinmesterforeningen, Lars Have Hansen, kom der fra august 2021 til august 2022 hele 700 flere maskinmestre i beskæftigelse.

- Det er jo meget, når vi er 10.000 aktive medlemmer i alt. Det er lækkert, men også lidt skræmmende for jeg skal jo også være med til at sikre der også er 700 nye jobs næste år. 

Det er fortsat muligt for maskinmesteruddannelserne at håndtere efterspørgslen på nye maskinmestre - og det på trods af, at maskinmesteruddannelsen fortsat er en af de tilbageværende uddannelser, hvor kønssammensætning er næsten fuldstændig domineret af mænd.

Fokus på den hårde tone

Selvom uddannelsen har forstået at forny sig selv, og maskinmesteren fortsat er en attraktiv medarbejder i alt fra hospitaler til håndboldhaller, er der stadig ét punkt, hvor uddannelsen halter bagud, og det er kønsfordelingen. Særligt til søs. 

Lars Have Hansen har selv et bud på, hvordan det kan være:

- Der ligger jo stadig noget og lurer ude i branchen med noget mobning og chikane. Og det gælder jo faktisk begge køn.

jeg skal jo også være med til at sikre der også er 700 nye jobs næste år, siger Lars Have Hansen. 

Han fremhæver tonen som en del af problemet. Men siger også, at skolerne er opmærksomme på problemet. Der er netop blevet afsluttet et projekt på skolerne, hvor man øvede konstruktivt sprogbrug. Så fokus på en bedre omgangstone vil formentlig bundfælde sig i næste generation af dimittender. 

I Maskinmesterforeningen håber man i al fald på, at flere kvinder overvejer maskinmestervejen. Lars Have Hansen tror, til dels det skyldes, at få kvinder uddannes indenfor de sorte fag, idet mange maskinmesterstuderende har svendebrev når de starter.

- Jeg kan se, der også er mangel på kvindelige håndværkere, så de kvinder vi får, de har studenterbaggrund.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125