23948sdkhjf

Maglev-tog skal erstatte trængsel i Panamakanalen

Amerikansk firma arbejder med planer om at fragte containere i hobetal med maglev-tog gennem Columbia

Containerskibe på passage gennem Panamakanalen kan snart være fortid, hvis det står til det amerikanske selskab Zergratran. 

Selskabet vil benytte maglev-tog til at fragte containere gennem Columbia og dermed lette presset på passagen gennem Panamakanalen. 

Maglev står for magnetic levitation og betyder, at toget svæver på et magnetfelt over skinnerne, hvilket ifølge selskabet skulle være en mere miljøvenlig teknologi frem for dieseldrevne lokomotiver. 

Strækningen gennem Columbia går mellem Uraba-bugten på Atlanterhavskysten og Jurado på Stillehavskysten i Colombia. Togstrækningen vil blive mellem 128 og 160 km lang og bestå af blandt andet en række tunneller. Turen forventes at kunne blive tilbagelagt på omkring en halv time.

Selskabet bag gør blandt andet opmærksom på, at Golfen allerede er et containerhåndteringsområde med tre terminaler og flere på vej.

Projektet er stadig i sin indledende fase og der mangler også tilsagn om finansiering, men Zergratran gør opmærksom på, at terminalerne i Columbia kan blive et logistikknudepunkt for hele Syd- og Mellemamerika.

De samlede omkostninger til etablering af terminaler, automatiserede omlastningssystemer og forbindelsen forventes at løbe op i 15 mia. USD eller godt 100 mia. kroner og vil kunne være i drift allerede i 2028.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14