23948sdkhjf

Maersk Tankers opretter kassekredit på over en mia. kroner

For at sikre samarbejdspartnere får deres betalinger løbende har Maersk Tankers etableret en kassekredit på over én mia. kroner i den amerikanske bank Citi

Maersk Tankers har taget et lån på 150 mio. USD (ca. 1 mia. kroner) i den amerikanske bank Citi. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Pengene skal blandt andet bruges til at sikre betalinger til Maersk Tankers poolpartnere.

- Tankmarkedet oplever i øjeblikket volatile og høje fragtniveauer, samtidig med at brændstofpriserne stiger. Det lægger pres på en rederiernes arbejdskapital, siger Morten Mosegaard Christensen, finansdirektør hos Maersk Tankers i meddelelsen.

Normalt får Maersk Tankers partnere, der ikke er en del af en pulje først deres betaling efter endt rejse, mens rederierne skal betale deres leverandører løbende. Dette kan være økonomisk udfordrende, hedder det i meddelelsen.

Med kreditpuljen er Maersk Tankers i stand til at udbetale i forhold til den bogførte fragt på ugebasis fremfor kvartalsmæssigt, som det foregår i dag, hvilket ifølge selskabet blandt andet vil reducere renteomkostningerne for poolpartnere.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157