23948sdkhjf

Forsea-færge mistede motorkraft i Øresund

Ved middagstid mandag mistede Forsea-færgen ‘Mercanvia IV’ mellem Helsingør og Helsingborg motorkraft og måtte trækkes i havn af slæbebåd

Umiddelbart inden færgen ‘Mercanvia IV’ nåede havnen i Helsingborg mandag middag mistede færgen motorkraft og var ude af stand til at komme ind til havnen for egen kraft. Det skriver Helsingør Dagblad, der har historien fra søstermediet Helsingborg Dagblad.

Til Søfart oplyser, COO i Forsea Jens Ole Hansen, at det var en kortslutning til en generator, der betød, at færgens thrustere satte ud.

- Vi fik hurtigt lokaliseret fejlen og fik startet generatoren igen, og kunne efter en times tids forsinkelse sejle for egen kraft i havn. Slæbebåden fra Svitzer havde vi rekvireret, fordi vi lå meget tæt på havneindsejlingen, og ville være helt sikre på, at vi havde situationen under kontrol, men der var på intet tidspunkt tale om, at der var fare på færde, uddyber han.

Jens Ole Hansen oplyser endvidere, at færgens installationer blev gennemgået og godkendt i havnen i Helsingborg inden færgen ved 17-tiden igen kunne sættes i drift. 

'Mercanvia IV' havde ikke passagerer med, men fragtede udelukkende gods og lastbiler. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078