23948sdkhjf

Ledende rådgiver på plads til energiø i Nordsøen

Det 210 milliarder kroner dyre projekt får Arup som teknisk rådgiver

Ørsted og ATP har netop udpeget ingeniørvirksomheden Arup som teknisk rådgiver for Nordsøens Energiø, oplyser Ørsted i en pressemeddelelse.

Arup har været rådgiver på en lang række fremtrædende danske infrastrukturprojekter såsom Øresundsbroen, Femern Bælt-tunnelen og Metro Cityringen. De erfaringer skal nu understøtte udviklingen af energiøen.

- Ambitiøst ingeniørarbejde spiller en afgørende rolle i omstillingen til en mere bæredygtig fremtid. Arup har igennem noget tid understøttet Ørsted + ATP i deres arbejde med at skabe en vision for en funktionsdygtig kunstig ø, der kan være en drivkraft for en masse gode forandringer, udtaler Christian Allison, chef for Arups kontor i København, i pressemeddelelsen.

Energiøen i Nordsøen

  • Energiøen i Nordsøen forbindes til omkringliggende havvindmølleparker og til flere landes elnet. Den vil altså samle og fordele strømmen direkte til forbrugerne i flere lande.
  • Der er allerede aftalt en kapacitet på 3 GW havvind for øen, hvilket svarer til 3 mio. husstandes strømforbrug. På sigt skal øen have en kapacitet på 10 GW havvind.
  • De samlede investeringer for selve øen, infrastruktur og tilknyttede havvindmølleparker bliver cirka 210 mia. kr., heraf forventes omkostninger til anlægget af selve øen at blive i størrelsesordenen 6-11 mia. kr.

Omkostninger til anlægget af selve øen ventes at blive i størrelsesordenen 6-11 mia. kr., mens de samlede investeringer for ø, infrastruktur og tilknyttede havvindmølleparker bliver cirka 210 mia. kr.

- Nordsøens Energiø bliver et af de vigtigste og mest komplekse infrastrukturprojekter i Danmark. I samarbejde med Arup og vores partnere er vi overbeviste om, at vi kan levere et fremtidssikret projekt, som bliver en hjørnesten i den danske og europæiske grønne omstilling i de kommende årtier, lyder det fra Søren Scherfig, chef for Nordsøens Energiø projektet hos Ørsted, i pressemeddelelsen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Rådet for Grøn Omstilling: Det bliver 'wild west', hvis miljøovervågningen stopper
Covid-19 afbryder krydstogt til Bali
Søofficer idømt bøde for at kysse aspiranter på skoleskib
Sejlede hele verden rundt med ØK-skibe
Så har Næstved Havn fundet sin ny havnedirektør
Hanstholm og historiens ironi
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Transportmagasinet
Jern & Maskinindustrien
Motor-magasinet
Leder IDAG
Kommunefokus

Send til en kollega

0.172