23948sdkhjf

Havn opsiger kæmpe millionkontrakt i utide

Frederikshavn Havn har opsagt samarbejdet med Bladt Industries om opførelsen af en bunkerterminal til Stena Oil

Frederikshavn Havn har mistet tålmodigheden i samarbejdet med Bladt Industries i forbindelse med etablering af Stena Oils bunkerterminal, og derfor opsagt kontrakten. Det fortæller TV2 Nord. Opførelsen af terminalen er to år forsinket, fortæller tv-stationen.

- Vi har med mere end to års forsinkelse på færdiggørelsen mistet troen på, at Bladt vil kunne færdiggøre projektet. Der er en grundlæggende uenighed med Bladt, som nu skal løses i en voldgift. Udover dette er der fortrolige kontraktuelle forhold, som ikke kan diskuteres i offentligheden, siger havnedirektøren Mikkel Seedorff Sørensen til Søfart.

I Bladt Industries er de overraskede over opsigelsen af kontrakten, men da de allerede har anlagt en voldgiftssag mod havnen for at få afklaret baggrunden for forsinkelsen, vil de ikke kommentere yderligere, oplyser TV2 Nord. Stena Oils anlæg i Frederikshavn består blandt andet af 11 lagertanke med en samlet kapacitet på 74.400 kubikmeter.

Milliontab

Som Søfart tidligere har beskrevet, har forsinkelsen ifølge Frederikshavn Havn kostet erhvervshavnen i omegnen af 35 mio. kr. som følge af mistede lejeindtægter, og forsinkelsen har dermed været med til at dræne havnens i forvejen pressede likviditet. I den forbindelse fortalte havnedirektøren Mikkel Seedorff Sørensen også om den pågående tvist, som han dog ikke ville uddybe årssagen til.

Bladt Industries har tidligere bekræftet over for Søfart, at der er en tvist i gang med havnen på grund af forsinkelserne.

- Det er korrekt, at projektet omkring bunkerterminalen er forsinket, men vi kan ikke genkende Frederikshavns Havns udlægning af sagen i medierne. Havnen har løbende bedt om ændringer til udførelsen af projektet, hvilket har gjort det både dyrere og mere komplekst, end da aftalen blev indgået og den slags fører selvsagt til forsinkelser, oplyste Anders Søe-Jensen, adm. direktør i Bladt Industries tidligere.

De samlede anlægsomkostninger for projektet løber op i et trecifret millionbeløb.

Havn og industrigigant i voldgiftssag om forsinket terminal

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Rederiet Høj skifter navn
Første brodrager bliver i dag sejlet ud på Storstrømmen
Nakskov Havn får lov til at udvide sejlrende til større skibe
Evergas-CEO fratræder til nytår
Ukrainsk maritim klynge optages i europæisk brancheorgan
Nordhavn Power Solutions på makers list til Molslinjens nye elfærger
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Transportmagasinet
Jern & Maskinindustrien
Motor-magasinet
Leder IDAG
Kommunefokus

Send til en kollega

0.156