23948sdkhjf

Amok-rater på flydende gas, flere LNG-skibe på vej

Raterne for at hyre tankskibe, som fragter og lagrer flydende gas (LNG), der anvendes i industrien og på visse skibe, er på kogepunktet.

Priserne kan nå op på en million dollars om dagen Kommentator Terry Macalister

De seneste forudsigelser om, at fragtraterne for LNG-tankskibe snart kan nå op på 500.000 dollars om dagen, har understreget det ekstraordinære boom i denne sektor af shippingbranchen, og priserne er på vej endnu højere op.

Det skriver en kommentator i mediet Tradewinds.

Raterne steg betydeligt, da Rusland invaderede Ukraine, og er nærmest eksploderet efter sprængningerne på de to Nordstream-gasledninger i Østersøen.

Efterspørgslen efter kapacitet til at fragte LNG overstiger nu igen alle forventninger.

”En mægler fortalte min kollega, at priserne kan nå op på en million dollars om dagen,” skriver Tradewinds-kommentatoren Terry Macalister.

Udtryk for panik

"Hvis du har brug for et skib, er den dato virkelig overskredet," sagde en anden mægler. Han gav dermed udtryk for den panik, der hersker på fragtmarkederne, mens energiselskaberne desperat forsøger at finde nye gaskilder, efterhånden som Rusland lukker for rørledninger til Europa, og sanktionerne bider sig fast.

Handlende og befragtere er også i gang med at fylde skibe i et forsøg på at holde på gas til fremtidige forsyninger. En række europæiske lande har udvidet sin LNG-importkapacitet ved at chartre flydende lagringsanlæg.

Behov for 300 nye skibe

LNG-flåden af gastankskibe vokser med rekordstore nybygningsordrer i første halvdel af 2022, og QatarGas har nu alene 54 nybygningsordrer i Sydkorea.

Skibsmægleren Affinity Shipping har anslået, at der stadig kan være behov for 300 nye skibe for at imødekomme den voksende globale LNG-eksportkapacitet, der enten er under bygning eller forventes at få grønt lys inden årets udgang.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078