23948sdkhjf

Ny overenskomst for lodserne klar til afstemning

Danpilot og Lederne Søfart har efter en længere konstruktiv proces afsluttet overenskomstforhandlingerne vedrørende fornyelse af overenskomsten for lodserne med et resultat, som begge parter er tilfredse med. Overenskomstteksten skal nu sendes til afstemning hos medlemmerne af Lederne Søfart.

Den forbedrede natbeskyttelse har været et stort ønske, og det har vi naturligvis arbejdet på at finde en fyldestgørende løsning på Erik Merkes Nielsen, CEO i Danpilot

Den fornyede overenskomst skal gælde for perioden 1. december 2022 - 30. september 2024. Frem til 1. december 2022 vil den gældende overenskomst finde anvendelse.

- Det er glædeligt, at vi kan præsentere en overenskomst, der tilgodeser alles behov. Det har været en prioritering, at overenskomsten kun skulle indeholde få ændringer i forhold til gældende overenskomst og være mere enkel at disponere efter i hverdagen, siger CEO Erik Merkes Nielsen, Danpilot.

Forbedrede natbeskyttelse

I korte træk bevares den nuværende overenskomst stort set uændret, men med specifikke ændringer vedr. lønstigninger, forbedret natbeskyttelse og øget fleksibilitet på udvalgte punkter. Dertil kommer ændringer af hviletidsreglerne pga. nye retningslinjer fra Søfartsstyrelsen.

Lodserne kan se frem til en regulering af basislønnen med 4,42 pct. i overenskomstperioden (3 pct. pr. 1. januar 2023 og 1,42 pct. pr. 1. januar 2024).

- Den forbedrede natbeskyttelse har været et stort ønske, og det har vi naturligvis arbejdet på at finde en fyldestgørende løsning på, siger Erik Merkes Nielsen.

Forlængede seniorordninger

Blandt de andre centrale punkter for overenskomsten bliver det muligt at aftale seniorordninger, der kan vare længere end et år. Og endelig er der aftalt en ny hviletidsaftale, der er udarbejdet på baggrund af Søfartsstyrelsens vejledning af 31. august 2022.

- Inden længe får medlemmerne overenskomsten til afstemning og i afstemningsperioden har de naturligvis adgang til at få besvaret deres spørgsmål hos Lederne Søfart, siger Erik Merkes Nielsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11