23948sdkhjf

Mærsk og DSV fortsætter nedturen

Fortsat dyk i raterne for containertransport og styrket bekymring for recession pressede især logistikkollegerne Mærsk og DSV samt bankerne mod bunden i fredagens danske C25-indeks, der fik en sur afslutning på handelsugen.

Indekset lukkede i 1457,67 eller 1,7 lavere end lukkeniveauet torsdag eftermiddag, og eliteindekset holdt sig dermed i sit laveste niveau i over to år.

Blot fem ud af indeksets 25 aktier formåede at holde kursudviklingen i grønt.

- Frygt for recession, centralbankerne, der strammer pengepolitikken, geopolitisk usikkerhed og stigende energipriser har virkelig fjernet risikoappetitten fra aktiemarkederne, siger senioraktierådgiver i Jyske Bank Martin Munk.

Tæt på bunden af C25 tabte Mærsks B-aktie 3,7 pct. til 13.835 kr., og DSV fulgte med mod bunden med et minus på 3,7 pct. til 868,60 kr.

- Der kom tal for raterne i denne uge, og de falder 10 pct., så det er ret voldsomt, det der sker der, mener Martin Munk.

Der er tale om Shanghai Containerized Freight Index (SCFI), der måler spotpriserne på containerfragt fra Shanghai til en række destinationer verden over, og som faldt med 10,4 pct. Det er 15. uge på stribe, at indekset falder. Dermed er det faldet uafbrudt siden midten af juni. Med denne uges fald er indekset 55,4 pct. lavere end på samme tidspunkt sidste år, og over de seneste fire uger er rateindekset faldet med omkring 10 pct. hver eneste uge.

Også transport-lillebroren NTG dykkede med 2,8 pct. til 205 kr.

Maersk Drilling afnoteres og får kæmpeordre

Maersk Drilling har fået lov til at blive afnoteret på fondsbørsen i København. Det er Nasdaq Copenhagen, der fredag har givet lov til en afnotering - og sidste handelsdag på børsen er sat til den 3. oktober. Og dagen efter - den 4. - handles aktierne ikke længere i København.

Afnoteringen kommer i forbindelse med, at Maersk Drilling og amerikanske Noble Corporation fusionerer.

Derudover blev det fredag morgen oplyst, at Maersk Drilling har sikret sig en kontrakt hos britiske Ineos i Danmark til en værdi af cirka 34 mio. dollar.

Men aktien tabte 4,8 pct. til 350,20 kr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141