23948sdkhjf

Mærsk i top ti over mest populære arbejdspladser for kandidater

Mærsk er eneste rederi i top 25 over de mest populære virksomheder at arbejde i for nyuddannede kandidater

Når kandidater skal finde en arbejdsgiver efter endt uddannelse er arbejdsmiljø helt afgørende. Det viser en ny undersøgelse fra Academic Work “Young professional attraction index”, der præsenteres i Børsen.

Flere end hver fjerde angiver, at et godt arbejdsmiljø er den vigtigste parameter for valg af ny arbejdsplads.

Ifølge Børsen bygger undersøgelsen på svar fra 1115 personer, der enten er studerende eller akademikere i starten af deres karriere.

I toppen af listen finder man måske ikke overraskende de største internationale brands som Lego, Novo Nordisk, Novozymes og Google, men allerede på en sjetteplads kommer Mærsk.

- Nogle af de konklusioner, vi har draget fra dette års undersøgelse, er, at det, der tiltrækker young professionals, er udviklingsmuligheder, jobsikkerhed og finansiel sikkerhed, og det er noget, som de her store virksomheder og organisation kan give, fortæller adm. direktør i Academic Work, Mattias Stenberg, til Børsen.

Han peger desuden på, at der nu er en tendens til at arbejdsmiljø vurderes mere bredt, så det også omfatter det fysiske, psykosociale og digitale miljø.

- Et godt arbejdsmiljø har altid været en stor prioritet for de unge kandidater, men hvad vi kan se er, at det også har udviklet sig, hvor det førhen var meget mere ligetil. Der handlede det om at have et fint kontor og gode kollegaer, hvor det nu også handler om fleksibilitet og både et godt fysisk arbejdsmiljø, men i den grad også et godt mentalt arbejdsmiljø. Så på den måde er det blevet meget mere komplekst, hvad et godt arbejdsmiljø indebærer, siger Mattias Stenberg.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08