23948sdkhjf

Høj vækst i DFDS’ markeder gennem årets andet kvartal

DFDS’ omsætning steg 67 pct. til 7 mia. kr. som følge af det igangværende opsving i antallet af færgepassagerer og deres forbrug samt af højere priser på fragtfærgeruter og logistikløsninger til dækning af stigende energi- og andre omkostninger. 

Vi opnåede et stærkt resultat for 2. kvartal baseret på en solid indsats fra hele organisationen. Vi er godt på vej til at fortsætte med at vokse, mens vi tilpasser os til både udfordringer og muligheder Torben Carlsen, CEO i DFDS

Derudover blev omsætningen øget gennem købene af HSF Logistics Group i september 2021 og ICT Logistics i januar 2022.

Det fremgår af morgens fondsbørsmeddelelse fra DFDS i forbindelse med regnskabstallene for 2. kvartal 2022.

EBITDA steg 63 pct. til 1,5 mia. kr. Det samlede fragt-EBITDA for færge- og logistikaktiviteterne før særlige poster steg 25 pct. til 1,2 mia. kr. drevet af højere indtjening i alle forretningsenheder.

- Vi opnåede et stærkt resultat for 2. kvartal baseret på en solid indsats fra hele organisationen. Vi er godt på vej til at fortsætte med at vokse, mens vi tilpasser os til både udfordringer og muligheder, siger Torben Carlsen, CEO.

Det samlede EBITDA for passageraktiviteterne for 2. kvartal i forretningsenhederne Channel, Baltic Sea og Passenger steg til 255 mio. kr. fra -70 mio. kr. i 2021. Indtjeningen blev forbedret i alle tre forretningsenheder på baggrund af det igangværende opsving i passagerrejser. Passager-EBITDA’et for 2. kvartal var 15 pct. lavere end i 2019, det seneste år før Covid-19.

Forventning 2022

Den 18. juli 2022 blev forventningerne til EBITDA før særlige poster øget til 4,4-4,8 mia. kr. efter et stærkere end forventet opsving i passagerindtjeningen samt højere fragtfærgemængder og -indtjening (før 3,9-4,4 mia. kr., 2021: 3,4 mia. kr.).

Forventningen til omsætningsvækst er opdateret til omkring 40 pct. (før omkring 35 pct.) på grund af højere omsætning fra både passager- og fragtaktiviteter.

Table
1 2
3 4

Læs mere om: DFDS
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11