23948sdkhjf

Fornyet ballade om havneudvidelse i Næstved

Bestyrelsen for Næstved Havn holder fast i, at en kommende udvidelse af industrihavnen skal ligge i Ydernæs

Næstved Havn har store ambitioner om at gøre Næstved Havn til en central spiller i det sydsjællandske, men det kræver en udvidelse af den eksisterende havn inde i byen. Men den attraktive beliggenhed kan også bruges til at udvikle området til boliger og kontorer, så derfor har havnebestyrelsen arbejdet med planer om en udflytning af havnen til i første omgang Ydernæs.

Denne placering har byrådet ifølge Tv2 Øst allerede en gang forkastet blandt andet på grund af områdets placering tæt på naturbeskyttede områder og hensynet til lystsejlerne, der har en marina der. Næstved byråd besluttede i stedet at den nye industrihavn skulle ligge ved Stenbæksholm på den modsatte side af havnekanalen.

Læs også: Næstved-borgmester i kovending: Erhvervshavn skal blive

Men ifølge Tv2 Øst havde havnebestyrelsen taget planerne om en udvidelse i Ydernæs med, da havnens fremtidsplaner tidligere på ugen blev præsenteret for byrådets økonomiudvalg, hvilket allerede har fået de lokale politikere op i det røde felt.

- Havnebestyrelsen har fået galoperende storhedsvanvid. Det, de har fremlagt i dag, har ingen gang på jord, siger Radikale Venstres byrådsmedlem Lars Hoppe Søe til Tv2 Øst.

Også Næstveds borgmester Carsten Rasmussen (S) er forundret over havnebestyrelsens indstilling.

- Jeg tror, at chancen for, at det kan realiseres, er ganske, ganske lille, og hvis du spørger mig nu, så vil jeg sige, at den er umulig, siger han til Tv2 Øst.

Repræsentanter for bestyrelsen i Næstved Havn vil ikke til Tv2 Øst kommentere den øjeblikkelige kritik af havnens forslag, før forslaget har været behandlet på et byrådsmøde, som havnebestyrelsen håber kan blive allerede den 20. september.

Den 12. august vil havnebestyrelsens anbefalinger for en udflytning af Næstved erhvervshavn blive offentliggjort.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.453