23948sdkhjf

Ærøxpressen brager ind i bolværket i Rudkøbing

Lørdag eftermiddag bragede lokalfærgen ÆrøXpressen ind i bolværket på kajen i Rudkøbing med høj fart

Der er sket betydelig skade på kajen i Rudkøbing efter færgen Ærøxpressen med høj fart bragede direkte ind i bolværket. På optagelser fra kajen er det tydeligt at se, at både bjælker og brosten fra kajen er brudt op. Det fortæller Fyens.dk, der har talt med øjenvidner til hændelsen.

- Når færgen sejler rundt om molen, tager den nogle gange det store sving og nogle gange det lille. Lørdag tog den det lille sving rundt, og så plejer den jo at rette op. Men den fortsatte bare direkte ind mod molen, og jeg tænkte, at nu må den da snart slå bak. Men den slog ikke bak og bovpropellen blev ikke aktiveret. Den fortsatte bare ind i molen med et ordentligt brag. Der var heldigvis ingen mennesker på kajen, for brosten og store bjælker røg op i luften og ind over molen, fortæller Peder Jensen, der er genbo til kajanlægget til Fyens.

Genboen har iagttaget i alt fire påsejlinger af kajkanten, siden Ærøxpressen blev sat i drift i december 2019, men påsejlingen lørdag eftermiddag har været den hidtil mest voldsomme.

Det er ikke lykkedes for Fyens eller Søfart at få en kommentar eller en forklaring på hændelsen fra direktør i Ærøxpressen Boye Kromann.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

1.582