23948sdkhjf

Kongressen vedtager Bidens containerreform

Repræsentanternes Hus har netop vedtaget præsident Joe Bidens forslag, der skal begrænse fragtraternes himmelflugt

Den nye US Ocean Shipping Reform Act (OSRA22) er blevet vedtaget af Kongressen og behøver nu kun en sidste underskrift fra præsident Biden, men set i lyset af hans seneste udmeldinger om containerdriften til USA, må det nærmest betragtes som en formalitet. Det vurderer CEO i analysefirmaet Vespucci Maritime, Lars Jensen, i et opslag på LinkedIn.

Analytikere går i rette med voldsomt Biden-angreb

Den danske maritime analytiker har læst det med småt i lovforslaget og gør opmærksom på, at lovforslaget har en række løse vendinger omkring, hvad lovforslaget rammer og rummer, og at disse forhold først skal præciseres over de næste måneder - eller op til et år.

USA vil have styr på fragtraternes himmelflugt

Lars Jensen gør endvidere opmærksom på, at der er intet i OSRA22, der vedrører priskontrol eller forhold relateret til konsolidering af rederier eller brug af alliancer og skibsdelingsaftaler.

“Derfor er den politiske retorik, der er set i løbet af den seneste uge i forbindelse med forargelsen over de meget høje fragtrater i forbindelse med påstået manglende konkurrence, slet ikke en del af lovgivningen,” skriver han.

Efter Lars Jensens opfattelse kan formålet på den korte bane være at sikre nogle lette politiske gevinster, men på den lange bane, vil han ikke udelukke, at der lægges op til yderligere lovgivning, der vil begrænse rederierne råderum.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.172