23948sdkhjf

USA vil have styr på fragtraternes himmelflugt

Kongressen vil begrænse rederiernes mulighed for at hæve fragtraterne

Den eksplosive udvikling i fragtraterne er med til at drive inflationen i vejret. Det mener de amerikanske lovgivere, der netop arbejder på at få vedtaget et forslag, der skal begrænse rederiernes mulighed for at opkræve særlige gebyrer. Det skriver wsj.com.

Forslaget er allerede vedtaget i Senatet og nu arbejder Demokraterne på at få forslaget gennem Repræsentanternes Hus.

"Svindel"

Lovforslaget vil ifølge mediet gøre det sværere for rederierne at afvise laster, en praksis, der ifølge wsj.com er vokset i løbet af de sidste to år, da transportørerne har sendt tomme containere hurtigt retur til Asien for at drage fordel af de høje priser på asiatisk eksport.

Præsident Joe Biden fremhævede problemet i denne uge og opfordrede Kongressen til at "slå ned" på skibsfarten. Joe Biden fremhævede i en video torsdag, at en af ​​hovedårsagerne til, at fragtraterne er steget, er, fordi ni rederier kontrollerer Pacific-markedet og "har hævet deres priser med så meget som 1.000 %."

Ved en tale i Los Angeles fredag skærpede han tonen og sagde ifølge wsj.com, at det var på tide at lade rederierne vide, at "svindlen er forbi."

Drømmeår for Mærsk - 24 mia. dollars i overskud skaber danmarkshistoriens største gevinst

- En af de vigtigste måder at bekæmpe inflation på er ved at sænke omkostningerne på at flytte varer gennem forsyningskæden, sagde han.

Lovforslaget, kendt som Ocean Shipping Reform Act, er ifølge Joe Biden nødvendig på grund af den manglende konkurrence i skibsfarten, der skaber høje prisstigninger i forsyningskæderne, hvilket har bidraget til, at inflationen har nået et højdepunkt i fire årtier. En nylig analyse af rederiernes rater konkluderede dog, at fragtraterne var konkurrencedygtige, og at prisstigningerne var drevet af "en ekstrem stigning i forbrugerefterspørgslen i USA, der overvældede udbuddet af skibskapacitet," skriver wsj.com.

Analyse: Langsigtede fragtkontrakter når højeste stigning nogensinde

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.126