23948sdkhjf

Nakskov får verdens største PtX-anlæg til skibsbrændstof

European Energy, der i forvejen har flere solcelleparker på Lolland, har forelsket sig i Nakskov, hvor de nu har købt en 136.000 kvadratmeter stor grund til et kæmpe power-to-x-anlæg.

Det her er en af de helt store milepæle, vi har ventet på i den grønne omstilling. Holger Schou Rasmussen, borgmester

På det nye power-to-x-anlæg i Nakskov, der forventes klar i 2025, vil den grønne energi fra solceller og vindmøller blive omdannet til eMetanol til blandt andet skibs- og luftfart.

Det skriver Folketidende.

- Vi forventer en investering i første anlægsfase på et niveau omkring 650-750 millioner kroner. Hertil kommer de sol- og vindanlæg, vi planlægger at opføre i sammenhæng med anlægget. Det er klart, at en sådan investering giver ekstra god mening, når vi foretager den i et område, hvor der sker så store indsatser i den grønne omstilling, siger Knud Erik Andersen, adm. direktør for European Energy, til avisen.

Det er ikke tilfældigt, at valget er faldet på Nakskov, da det her vil være muligt at udskibe det grønne brændstof.

- Det her er en af de helt store milepæle, vi har ventet på i den grønne omstilling. Nu er vi nået dertil, hvor vi tiltrækker virksomheder, der kan udnytte den vedvarende energi, jublede Lolland Kommunes borgmester, Holger Schou Rasmussen (S), da han havde sat sin signatur på købsaftalen i onsdags.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.128