23948sdkhjf

Analytiker: Genåbning af Shanghai kan give nye problemer

Den kinesiske storby Shanghai er på vej ud af en månedlang lockdown, og det vil sætte gang i fragten mod Europa og USA, hvilket meget vel kan føre til nye problemer

Shanghai havn på fulde omdrejninger kan give problemer i havne i Europa og USA. Det vurderer analytiker og partner i konsulenthuset Vespucci Maritime Lars Jensen.

- Problemet er, at Shanghai er et sort hul for information. Det er meget svært at få hård fakta. Men på en måde er den største usikkerhed slet ikke i Kina, men tilbage i Europa og USA, hvor ingen ved, hvordan forbrugerne kommer til at opføre sig, siger han til Finans.

Efter Lars Jensens opfattelse kan genåbningen føre til nye flaskehalsproblemer i havnene.

- Du kan finde steder hvor det er blevet bedre, og steder hvor det er blevet værre. I brede træskolængder er det på ingen måde godt. Der er stadigvæk enorme problemer med flaskehalse, siger han til hjemmesiden.

Shanghai åbner delvist efter lang corona-nedlukning

Analytikerens vurderingen får dog ikke rederigiganten Mærsk til at ryste på hænderne. Her forudser de ikke større udfordringer med flaskehalse.

- Jeg forventer umiddelbart ikke, at der kommer en kæmpe ketchupeffekt. Men det er ret svært at spå om i øjeblikket, fordi der sker så mange ting globalt, som kan have indflydelse på verdenshandlen, siger Anne-Sophie Zerlang Karlsen, operationel chef for Mærsk i Asien til Finans.

Hun vurderer at Mærsk er oppe i fulde omdrejninger ud af Shanghai inden for et par måneder.

- Jeg forudser på ingen måde, at der kommer en prop i hele forsyningskæden, som vi så sidst. Jeg vil sige, at i værste fald forlænger genåbningen flaskehalsene med et par måneder. Men det er ikke noget, der pludselig får det hele til at eksplodere,« siger Anne-Sophie Zerlang Karlsen til Finans.

Hun tilføjer, at der for tiden er langt større problemer i verden, der påvirker den internationale handel.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.171