23948sdkhjf

Lolland vil have tre millioner ekstra gæster – her er rådgivernes plan

Siden sidste efterår har Bark Rådgivning, Effekt Arkitekter, Lars Bernhard Jørgensen og Robert C. Spies arbejdet på en strategiske udviklingsplan for Lollands Sydkyst.

Nu er planen ifølge en pressemeddelelse fra Lolland Kommune klar med bud på, hvordan Lollands sydkyst se ud i år 2030, og i 2050. For hvor skal der være badestrand, overnatningstilbud, butikker og restauranter? Og hvordan får vi det hele til at spille positivt sammen på tværs af både nye og eksisterende by-, havne-, natur- og strandområder?

Lolland Kommune har lige nu knap 1 mio. overnattende gæster pr. år. Målet er, at det tal skal være fire gange så højt i 2050. En af de vigtigste forudsætninger for, at det kan lykkes er, at Lolland får et væsentlig større og mere varieret udbud af overnatningstilbud. Fra hoteller og ferieresorts til sommerhuse og glamping.

Nyt stykke land ved Femern-tunnelen

Et afsæt for tankerne er, at Lolland Kommune har Danmarks længste sydvendte kyststrækning. Her kan man bade med solen i ansigtet og med den kommende forbindelse over Femern Bælt, bliver afstanden kort for gæster fra det meste af Nordtyskland, Hamborg og Berlin. Området har dermed potentiale til at udvikle sig som kystdestination.

Vest for Rødbyhavn er der allerede nu ved at blive lavet et helt nyt strandareal med sand fra Femernbyggeriet. Det bliver dobbelt så stort som Amager Strandpark, og skal ifølge planen rumme både en naturstrand, en aktivitetsstrand, en lagune og et klitlandskab. Området er 550 meter bredt og giver plads til, at der kan laves nye former for både naturrum og bebyggelse.

– Det nye forland er et helt nyt stykke land. Det ligger yderst attraktivt med strand mod syd og et naturområde med ferskvandssøer mod nord. På stranden bliver der plads til både at bade, lege eller surfe, og længere inde mod land kan der opføres nye ferieresorts og overnatningsmuligheder, forklarer borgmester Holger Schou Rasmussen i pressemeddelelsen.

Bliver klogere i næste uge

Området ved Rødbyhavn er ikke det eneste område, som planen sætter retning for. Den dækker den fulde kyststrækning fra Hyllekrog i øst til Nakskov i vest, med særligt fokus på Kramnitze/Hummingen, Dannemare, Vindeholme Skov, Albuen og Nakskov. Indsatserne er desuden tænkt sammen med de udviklingsinitiativer, der allerede er sat i værk i Nakskov, som en del af projektet Nakskov 2030.

Udviklingsplanen er netop behandlet i Økonomi- og Erhvervsudvalget i Lolland Kommune og vil være på byrådets dagsorden den 25. maj 2022. Bliver den vedtaget vil næste fase af arbejdet byde på mere dybdegående analyser af de muligheder, som planen præsenterer.

Planen er blevet til med støtte fra Dansk Kyst- og Naturturisme og Realdania.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156