23948sdkhjf

Mærsk lukker skrotningsfirma

A.P. Møller-Mærsk har besluttet at lukke skrotningsfirmaet Maersk Decom, der havde specialiseret sig i at skrotte udtjente boreplatforme

Med udsigt til faldende oliepriser besluttede A.P. Møller-Mærsk tilbage i 2018 at etablere skrotningsfirmaet Maersk Decom som et 50/50 samarbejde mellem Maersk Drilling og Maersk Supply Service. Formålet var at hjælpe virksomheder af med udtjente boreplatforme, som med det faldende oliepriser blev mere og mere urentable.

Men med det nuværende prisniveau er udviklingen gået den modsatte vej, og færre platforme skrottes. I erkendelse af udviklingen har Mærsk derfor besluttet at stoppe aktiviteterne i Maersk Decom. Det skriver selskabet i en meddelelse på sin hjemmeside og som citeres af gCaptain.

Selskabets sidste aktivitet var Banda Tiof-projektet i Mauretanien, der nu er overdraget til Petrofac.

Maersk Decom var planlagt til at stå for op til 80 % af nedlukningsprocessen, inklusive projektledelse, brøndtilslutning og lukning, bugsering af flydende enheder og fjernelse af undersøisk infrastruktur. Både Maersk Drilling og Maersk Supply Service vil dog fortsætte med at søge forretningsmuligheder inden for skrotning af boreplatforme - i fremtiden blot hver for sig.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125