23948sdkhjf

Esbjergaftale vil smitte af på andre danske havne

Det er ikke kun Esbjerg Havn, der kan se frem til opsving efter indgåelsen af ny international klimaaftale. Danske Havne forventer andre havne får glæde af aftalen

Effekten af, at Esbjerg Havn er blevet central havn i forbindelse med ny international klimaaftale, er ikke kun godt nyt for Esbjerg men for andre havne og brancher i Danmark. Det vurderer formand for danske havne Carsten Aa, der selv har en fortid på Esbjerg Havn, og som i flere år har stået i spidsen for Odense Havn og er i dag også formand for brancheorganisationen Danske Havne.

- Det er virkelig stærkt, at det er lykkedes at få regeringslederne til Esbjerg og få det kaldt en Esbjerg-aftale. Det er også en massiv manifestation af, at Danmark er verdens førende udvikler og opstiller af havvind, og vi får en "made in Europe plan". Det er supergodt, og der er en lang række havne - store som små - der leverer til vindmøllemarkedet, siger han til Fyens.dk.

Læs også: Havnedirektør efter topmødet: Vi får rigtigt travlt

Bag aftalen står Danmark, Tyskland, Holland og Belgien og målsætningen er en massiv udbygning af havvind i Nordsøen, så elproduktionen i Nordsøen i 2050 kan forsyne godt 230 millioner europæiske husstande.

Carsten Aa peger desuden på, at aftalen vil få store følgevirkninger, når det drejer sig om at tilpasse logistik og infrastruktur til de mange nye opgaver.

- Jeg kan ikke se andet. Den plan, der i forvejen var for havvind i EU, accelerer yderligere, og størrelsen af komponenterne til møllerne betyder, at de kun kan produceres på havne. Der er simpelt hen ikke er plads andre steder, siger Carsten Aa til Fyens.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.424