23948sdkhjf

Dansk rederiboss i Hong Kong: "Herude stortrives den traditionelle skibsreder-tanke"

Hvordan oplever du shippingsektoren i Hong Kong?
- Shipping er stort i Hong Kong. Vi har virkelig mange små og mellemstore shippingselskaber, men ikke helt så mange af de store selskaber. Vi er ejet og stocklistet i Hong Kong og ligger nok helt i top når det kommer til kendskabsfaktor. Shipping er jo ultraglobal så til syvende og sidst er tingene herude ikke så meget anderledes end i Danmark. Måden er drive forretning på er den samme. En vigtig forskel er nok, at den traditionelle skibsredertanke står stærkere her.


Ser du nogle bemærkelsesværdige forskelle?

-Branchen opererer langt mere diskret, hvilket jeg nok synes er lidt synd. Man burde vaere lidt lidt mere synlige i den globael shipping industri. Der er rigtig mange Hong Kong redere, som har massere af erfaringer og som vi kan laere meget af. Det er ikke fordi, at det handler om at råbe højst, men vores erfaringer og holdninger måtte i mine øjne gerne komme lidt bredere ud i offentligheden og den globale branche. Branchen er langt mere outspoken i Danmark og det gavner rederierne i Danmark.

Er der mere attraktive rammevilkår i Hong Kong?
- Hong Kong nyder godt af stor support fra myndighederne.. Men sådan er det jo også i Danmark, så det vil jeg egentlig ikke betegne som en forskel. Som i Danmark har shipping i Hong Kong et virkelig godt navn og træder meget tydeligt frem som en attraktiv karrierevej for unge mennesker.

Er der noget, som vi kan lære fra Hong Kong?
-Det er der helt sikkert . I er er nu også ret gode i Danmark, at jeg ikke ville kunne pege på noget indlysende. En enkelt ting er måske, at den traditinonelle skibsreder model er mere udbredt herude, hvilket konkret betyder, at når shipping-direktørerne mødes, så bliver samtalen ikke kun om det kommercielle men ogsaa meget hurtigt omkring det skibsteknisk, sikkerhed og besaetninger. Det er en kærlighed til skibe, teknik og besaetningerne, som fortsat er meget til stede her i Hong Kong og som man nok skal passe på ikke glider for meget i baggrunden i Danmark.

Er du og din familie flyttet permanent til Hong Kong?
-Jeg bor fast herude. Jeg var sidst hjemme til jul, og tingene er en lille smule bøvlede qua meget stramme regler for indrejse grundet Covid19. Min kone og yngste datter skulle være flytter herud til sommer, hvor tingene forhåbentlig er blevet lidt mere åbne. Det er i øjeblikket lidt svært at rejse ind og ud af Hong Kong.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.14