23948sdkhjf

Første gang: SM-2 missiler installeres ombord på Niels Juel

Langtrækkende jord-til-luft missiler af typen SM-2 er for første gang installeret i en dansk fregat

SM-2 missiler er taget ombord og installeret på fregatten Niels Juel. Missilerne skal indgå i test af våbensystemet og ildledelse på de danske fregatter.

- Vi har nu fået SM-2 missiler ombord, som vi skal bruge til at certificere våbensystemet. Vi har fået opdateret softwaren på ildledelsessystemerne på skibet, og nu skal vi verificere, at det virker, fortæller Anders Skeel, der er projektleder for anskaffelsen af SM-2 missilsystemet ved Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse i en meddelelse om installeringen.

- Vi har tidligere afprøvet systemerne med et testmissil, som ikke var i stand til at flyve, og nu skal vi så have testet med missiler, som faktisk kan det, uddyber han.

Læs også: Så er der købt nye missiler i USA til fregatterne for over en halv milliard

Når missilsystemet er endeligt godkendt kan det indgå i såkaldt områdeforsvar, hvor skibet ikke blot kan beskytte sig selv men også andre enheder mod angreb fra fly og missiler. Det er planen, at alle fregatter i Iver Huitfeldt-klassen skal udstyres med SM-2-missiler.

SM-2 Block IIIA missilet også benævnt RIM 66 er et radarsøgende semiaktivt medium range overflade til luft missil, primært til bekæmpelse af anti-skibsmissiler men også luftfartøjer. Det er ikke beregnet til bekæmpelse af ballistiske missiler.

Missilet vil i flyvefasen løbende blive opdateret med måldata fra skibet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.14