23948sdkhjf

Stadig ingen forklaring på mystisk GPS-hændelse

Efterforskningen af det mystiske GPS-udfald på ‘Express 1’ i Rønne Havn er mørklagt af myndighederne.

Bornholmstrafikken ved stadig ikke, hvad der var årsag til, at GPS pludseligt forsvandt på ‘Express 1’, mens hurtigfærgen lå i Rønne Havn. Det oplyser selskabet ifølge Bornholms Tidende. Uden GPS kunne færgen ikke gennemføre sin sejlads, der blev forsinket med flere timer, før signalet kom tilbage.

Læs også: Usædvanligt gps-nedbrud forsinkede hurtigfærgen - er meldt til politiet

Hændelsen skete den 24. marts og har medført forskellige teorier om fx brug af GPS-jammer, der kan forstyrre GPS. Bornholmstrafikken meldte i første omgang hændelse til det lokale politi, der efterfølgende har sendt materialet, der blandt indeholder overvågningsbilleder til Energistyrelsen, der er kontrolmyndighed, når det gælder radiosignaler. 

Søfart har bedt om aktindsigt i materialet, da GPS er afgørende for skibsfartens sikkerhed, men Energistyrelsen vil dog kun i meget begrænset omfang oplyse om hændelsesforløbet, som de har mørklagt af hensyn til den videre efterforskning i sagen: “en udlevering af de konkrete og faktuelle oplysninger, kan have en betydelig skadesvirkning på offentlige interesser, hvorfor hemmeligholdelse efter forholdets særlige karakter er påkrævet,” skriver Energistyrelsen til Søfart.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094