23948sdkhjf

Usædvanligt gps-nedbrud forsinkede hurtigfærgen - er meldt til politiet

Et usædvanligt nedbrud i gps-systemet på hurtigfærgen Express 1, der ellers er sikret med tredobbelt backup, tvang færgen til at blive i Rønne Havn to ekstra timer torsdag formiddag.

Afgangen fra Rønne 10.30 blev forstyrret af, at færgens gps-signal var sat ud af drift, og efter lang tids søgen rundt faldt mistanken på to østeuropæiske lastbiler. 

Det skriver Bornholms Tidende.

Det var ifølge Bornholmslinjen politiet og rederiets gps-leverandør, der mente, at fejlen skulle findes på vogndækket, og da man fik kørt de berørte biler fra borde, begyndte systemerne på færgen at virke igen.

Der var mistanke om gps-jammere, som kan forhindre et køretøjs (og fartøjs) gps-baserede sporingsenhed i at fungere.

Bornholmslinjen bad Søfartsstyrelsen om lov til at sejle uden gps, men den tilladelse kunne man ikke få. Det er nemlig ikke tilladt at forlade havnen uden gps, når der er passagerer om bord.

Et mysterie på en torsdag formiddag. Og en helt ny situation for Bornholmslinjen – og for Molslinjen generelt, fortæller Jesper Maack.

– Vi har aldrig prøvet sådan noget før, siger Jesper Maack til avisen.

Nu håber man fra rederiets side, at politiets efterforskere finder frem til, hvad det var, der forsinkede formiddagsfærgen fra Rønne med to timer og et kvarter.

Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078