23948sdkhjf

BLUE FUTURE: Født med shipping med internationalt tilsnit

Lucas Schmølker, 22 år, satser på shipping - og han har egentligt aldrig været i tvivl

"Det står skrevet i kortene" er sådan et udtryk, der lidt klichéagtigt bruges i situationer, hvor noget forekommer ikke at kunne være anderledes. Men sådan er det faktisk tilfældet med Lucas Schmølker, der dog på ingen måde selv er en kliché, men derimod en energisk ung mand med klare mål for fremtiden.

- Jeg har det internationale i blodet, og derfor vil det også forekomme helt naturligt for mig at havne i et job med et internationalt tilsnit. Jeg har to brødre, og vi er født i hvert vort land, fordi mine forældre har flyttet rundt. Det skyldes min far, der også er i shipping, fortæller Lucas og han tilføjer, at han selv er født i Bergen i Norge, en bror er født i Houston, Texas, og den anden bror i Danmark.

Toårig uddannelse

I øjeblikket er han i gang med sin toårige trainee-uddannelse i Hafnia, efter at han havde et internship hos BRS i Genéve. Der kom han til i 2021, og det skyldes egentligt, at pandemien kom i vejen for en backpack-rejse, som så endte med et ophold i Schweiz.

- Det var rigtigt fint og et godt miljø, præget af det internationale, og det er jeg jo fortsat med her i Hafnia, hvor jeg startede ud i afdelingen for claims, og jeg har siden december været i afdelingen for bunkers, fortæller han til Søfart.

Og Lucas Schmølker går glad hjem fra arbejde hver dag - på forskellige tidspunkter, for dagene varierer en del.

- Her der rigtigt meget ansvar, og man bliver hurtigt sat til at handle på egen hånd, og det er virkeligt noget, der tiltaler mig, siger han.

Og det er internationalt.

- En uge er det 4.000 tons i Det Røde Hav, og så er det noget andet i Houston, Singapore eller Danmark, fortæller han.

Vild med kulturer

Hvad er det så, der tænder Lucas på uddannelsen som shippingmand? Svaret kommer med det samme:

- Jeg er vild med sprog, jeg er vild med andre kulturer, og det giver noget helt andet, når arbejdet er i global sammenhæng. Der er højere til loftet, siger han.

Han færdes hjemmevant på alle gængse platforme, når det gælder kommunikation med kunder og kolleger ude i verden. Forretningssproget er dog engelsk.

- Jeg får noget med mig hjem, når jeg en hel dag har talt med folk fra andre kulturer. Det giver et andet syn på tingene, og det udvider horisonten, siger han.

Der er fart på

Der er også fart på det sociale liv i og ikke mindst omkring uddannelsen. Lucas har mange kontakter, og mødes ofte med andre i samme båd.

- Der er for det meste gang i noget. Jeg havde en kæreste, men det holdt ikke, men jeg har masser af venner, både blandt kolleger, medstuderende og fra tidligere, som jeg ser, siger han.

Lucas betegner sig selv som en holdspiller, men han mener også at han på sigt måske kan udvikle sig til en leder.

- Jeg har det fint med at organisere og sætte ting i gang, og se det komme til at fungere sammen med andre. Jeg har eksempelvis selv startet et fodboldhold op. Men det er for tidligt endnu at sige, hvor det bærer hen. Jeg skal lære en hel masse først, og så må tiden vise, hvad det kan blive til, siger han.

Han har haft samtaler med sin far om, hvordan det er at være i shippingbranchen, og det er blandt andet det, der har ført til hans beslutning om at gå den vej. Han understreger, at han ikke er blevet presset på nogen måde, men har fået velvillig information, når han har efterspurgt det.

- Men jeg har som nævnt egentligt aldrig været i tvivl om, at det er det jeg vil, siger han.

Lucas Schmølker ser masser af muligheder, og han giver udtryk for, at den grønne omstilling i skibsfarten og hele logistikken vil give nogle spændende udfordringer at arbejde med i de kommende år. En udvikling han rigtig gerne vil være en del af.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.172