23948sdkhjf

Tre møllevinger rev sig løs fra havmølle ved Anholt

En rotor med tre vinger rev sig i går løs fra en nacelle på en havmølle i Anholt Havvindmøllepark og havnede i Kattegat.

Søfartsstyrelsen har udstedt forbud mod sejlads i området omkring Anholt Havvindmøllepark efter en rotor med tre vinger i går rev sig løs fra nacellen og havnede i Kattegat.

Læs også: Havvindmølle væltet ud for Lolland

Havmølleparken drives af Ørsted, der i en meddelelse oplyser, at ingen er kommet til skade i forbindelse med hændelsen, og at de endnu ikke har fundet årsagen.

Af sikkerhedsmæssige hensyn har Ørsted dog bedt Søfartsstyrelsen om at forbyde sejlads i de farvande, hvor møller af samme type er opstillet. 

Havvindmøllen er en Siemens Gamesa på 3,6-4 MW, men ifølge Ørsted er der intet der tyder på, at der er tale om en systematisk fejl, der kan ramme andre møller.

- Vi er stadig ved at undersøge hændelsen, og vi har ingen konklusioner, som vi kan dele endnu. Rotoren er ikke blevet bjærget endnu, men det bliver den, oplyser Ørsted til Søfart.

Ifølge Søfartsstyrelsen er der ingen markering på stedet, hvor møllevingerne havnede i Kattegat, men oplyser, at det er sket på positionen 56° 39,38'N - 011° 12,83'E.

Anholt Havvindmøllepark blev idriftsat i 2013 og består af 111 havvindmøller på 3,6 MW fra Siemens Gamesa. Ud over Anholt er der udsendt sejlforbud i områderne omkring de følgende havvindmølleparker: West of Duddon Sands, Lincs, Gunfleet Sands, Burbo Bank og Walney 1 & 2, alle i Storbritannien, Borkum Riffgrund 1 i Tyskland og Avedøre Holme i Danmark.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08