23948sdkhjf

Flere detaljerede billeder fra dybet i Odense Havn

SensorSurvey i Odense Havn har kortlagt hele havnen med avanceret sonarudstyr - se de fantastiske billeder her.

Odense havn er ved at rydde op i al det skrald, der ligger i på havnens bund. I første omgang var det lokale dykkere, der tog turen til bunden og fandt massevis af løbehjul og cykler i mudderet. Senere er graveskibet  ‘Helle Saj’ sat på at løfte større ting op fra dybet, efter scanninger fra SensorSurvey viste, at der lå 9 bilvrag på bunden af havnekanalen.

Læs også: Gamle biler fylder op i Odense Havn.

SensorSurvey bruger industriens eneste 700 kHz MultiBeam-system, der er optimeret til optagelser under vand. Hver et de 1024 ekkolodstråler stiller skarpt med en åbningsvinkel på kun 0,3 ̊ x 0,5 ̊. 

- Vi kan derfor dokumentere selv meget små detaljer, som kan være meget vigtige, når man skal vurdere en konstruktions holdbarhed og integritet, fortæller indehaver af SensorSurvey Flemming A. Christensen og fortsætter.

- I modsætning til den traditionelle metode med dykkerundersøgelse og inklinationsmålinger på forsiden af spunsen giver SensorSurvey opmålinger de rådgivende ingeniører en helt unik, detaljeret og cm-nøjagtig målfast dokumentation.

Systemet registrerer mellem 5 - 7.000 punkter pr m2 og giver en så målfast dokumentation af konstruktionen og opmålingen, at den kan gentages med års mellemrum for at følge udviklingen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172