23948sdkhjf

Mærsk henter direktør i Google til blockchain-løsning

Den tidligere Google- og Starbucks-direktør Kim Spalding skal fremover stå i spidsen for den logistiske blockchain-løsning, Tradelens.

Tradelens er Mærsks bud på en sammenhængende og åben platform for hele papirgangen i moderne logistik. Tradelens er opbygget som en blockchain-løsning, der sikrer gennemskuelighed, sporbarhed og ikke mindst beskytter mod uautoriserede ændringer i fragtdokumenterne. Platformen har siden introduktionen i 2018 fået flere og flere virksomheder, havne og toldmyndigheder ombord, og med udnævnelsen af Kim Spalding som topchef for platformen er fokus nu på at gøre systemet mere brugervenligt og øge indtjeningen.

Læs også: To store konkurrenter slutter sig til Mærsks digitale platform

- Efter en succesfuld ramp-up, hvor flere ledende organisationer og virksomheder har sluttet sig til Tradelens, skifter fokus nu mod at forbedre kundeoplevelsen og tjene penge på platformen. Kims track record og CV taler for sig selv, og vi betragter hende som den oplagte kandidat til at overtage stafetten, siger CEO, Ocean & Logistics, A.P. Møller-Mærsk i forbindelse med udnævnelsen.

Kim Spalding tager over efter Mike White, der efter mere end tre årtier inden for shipping og logistik nu går på pension.

Kaffechef i Starbucks

I de sidste seks år har Kim Spalding været general manager og produktchef for lokal virksomhedsannoncering og nye markeder hos Google, hvor hun har været chef på tværs af flere lokationer, herunder Californien, Boston og Indien. Før det havde hun en stilling som COO for det San Francisco-baserede startup Homejoy. Fra 2008-2015 havde Kim Spalding flere lederroller hos Starbucks, herunder direktør for operationer og global kaffedirektør.

Læs også: DP World overgiver sig til Mærsks blockchain-platform

Mærsk-direktøren Vincent Clerc er glad for den nye udnævnelse:

- Kim har over 20 års erfaring med at arbejde med adskillige store virksomheder såvel som nystartede ventures. Hun er førende inden for produktinnovation, der integrerer teknologi og drift for at skabe værdi for kunden, siger han.

Tradelens er udviklet i samarbejde med IBM og i dag har platformen omkring 1000 organisationer og virksomheder tilknyttet.

Kim Spalding begynder i Mærsk den 4. april.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109