23948sdkhjf

European Energy og Fugro stævner ud: Ekstra havmølleaktivitet i Jammerland Bugt

European Energy, der ønsker at opføre cirka 240 MW havvind i Jammerland Bugt, har nu indledt sine undersøgelser af havbunden i bugten.

Det skriver SN.dk

Undersøgelsen bliver en central det af det baggrundsmateriale, som European Energy skal indsendt til Energistyrelsen i forbindelse med den endelige ansøgning om etableringstilladelse.

- Vi har indgået et samarbejde med Fugro til at lave undersøgelser af havbunden i Jammerland Bugt inden for det undersøgelsesområde, som vi arbejder i. Selskabet er verdensførende inden for undersøgelser af denne art og har blandt andet også fået til opgave at undersøge havbunden ved energiøen i Nordsøen. Vi forventer, at undersøgelserne tager en måneds tid afhængigt af vejret, hvor man vil kunne bemærke lidt mere aktivitet end sædvanligvis ude på bugten, siger Andreas Karhula Lauridsen, der er Head of Offshore Wind hos European Energy.

Resultatet af undersøgelserne bliver en detaljeret og digtal kortlægning af havbunden og de geologiske lag. Det skal sammen med andre forundersøgelser være med til at bestemme, hvor møllerne bedst og mest hensigtsmæssigt placeres på havbunden. 

European Energy ønsker at opstille 34-60 havmøller (max. 240 MW) i Jammerland Bugt øst for Storebælt. Mølleområdet plus korridoren til kablet dækker et samlet havareal på ca. 31 kvadratkilometer, og afstanden fra mølleområdet til den nærmest kyst i Jammerland Bugt er ca. 6 km. Havmølleparken forventes tilsluttet en eksisterende transformerstation på Asnæsværket.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125