23948sdkhjf

Strandet containerskib skal dredges fri

Arbejdet med at få det strandede containerskib ‘Ever Forward’ er gået i gang. 

De lokale havnemyndigheder i Port of Baltimore har givet selskabet tilladelse til at det 334 meter lange containerskib ‘Ever Forward’ kan blive gravet fri. 

Læs også: 'Ever Forward' gået på grund ved USA

Skibet løb på grund den 13 marts  i Chesapeake Bay, kort efter at det havde lagt fra havn i den amerikanske by Baltimore. Ingen kom til skade ved grundstødningen. Ifølge myndighederne har skibet gravet sig syv meter ned i dyndet og arbejdet med at få gravet ‘Ever Forward’ fri forventes at tage godt en uge. Det oplyser William Doyle, administrerende direktør for Port of Baltimore, i et tweet. 

Det strandede skib ligger lige ved Gibson Island nær Craighill-kanalen i Chesapeake Bay, og udgør ifølge Doyle ingen gener for den øvrige kommercielle trafik omkring havnen.

Ud over selve gravearbejdet vil bjærgningsfirmaet også forsøge at gøre skibet lettere og undersøge forholdene omkring tidevand, for at finde det bedste tidspunkt til at få skibet fri.

Læs også: Sådan gik det til: ’Ever Given’ blokerede Suezkanalen i seks lange dage

‘Ever Forward’ drives af Evergreen Marine Corp., der er samme selskab som står bag ‘Ever Given’, der i en uge sidste år i marts blokerede for al kommerciel trafik gennem Suez-kanalen og skabte store forsinkelser i den globale skibsfart.
‘Ever Forward’ har 5.000 containere ombord. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094