23948sdkhjf

Endelig: Efter i årevis at have talt om ny færge til Læsø, sker der nu noget

Færgeudvalget i Læsø Kommune er blevet enige om at fastsætte en dato for, hvornår ny færge skal sættes ind på overfarten til Frederikshavn.

Meningerne om, hvad det vigtigste skal være ved en ny færge, der skal betjene Læsø fra Frederikshavn, er mange. Der er hensynet til øens erhverv, turister, miljøet og selvfølgelig de lokale beboere, der er interesseret i en fast, hyppig forbindelse. 

Læs også: Læsø Kommune indgår kontrakt om design og udvikling af ny Læsø-færge

Tidsfrist sat

Udfordringerne har betydet, at Læsø Kommune, der driver færgen, ikke har kunnet blive enige om, hvilken færgen øen skulle satse på, men nu har Færgeudvalget i Læsø Kommune sat 2026 som tidsfrist på, hvornår en ny færge skal sættes i drift. Det skriver TV2 Nord.

- Vi er godt i gang, og nu har vi sat en bagkant for, hvornår en ny færge senest skal være i gang. Så vi er enige om, at vi skal have den nye kapacitet, siger borgmester i Læsø Kommune Tobias Birch Johansen (V) til tv-stationen.

Når det kommer til, hvad færgen skal kunne, er borgmesteren også klar:

- Vi ved, at vi vil have et højere serviceniveau. Den skal mindst sejle fire gange dagligt hele året rundt. Og så skal den kunne levere den kapacitet, der er behov for, så vores erhverv ikke bliver begrænset af færgeoverfarten, uddyber han til tv-stationen.

Læs også: Motordefekt afskærer Læsø fra fastlandet i dag

Sejle til Sverige

Tobias Birch Johansen understreger, at det er afgørende, at den nye færge er driftsstabil, så der ikke kommer pludselige nedbrud i driften, som øen oplevede i sidste i, hvor en motordefekt hindrede sejlads til øen en hel dag.

På ønskesedlen til den nye færge er også kommet ønsket om, at den nye færge kan sejle internationalt, så der måske i fremtiden kan blive tale om at sejle til Sverige, oplyser borgmesteren.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.157