23948sdkhjf

Orskov Yard udvider med ny satsning

Det går stærkt med udvidelserne på Orskov Yard, der nu åbner et nyt rør- og maskinværksted tæt på den nye flydedok.

Det nye rør-og maskinværksted er på 1.600 m2 og er i stand til blandt andet at udføre specialiseret eftersyn af store propellersystemer, thrustere, ror og spil samt fremstilling af rørsystemer. Der er blevet plads til fire traverskraner, som hver især kan håndtere en vægt på op til 40 tons.

Læs også: Ny flydedok en klar gevinst for Orskov Yard - omsætning stiger med 155 mio.

Rørværkstedet er udstyret med to kraner, som hver har en løftekapacitet på seks tons. Faciliteterne er indrettet, så der er taget hensyn til sundt arbejdsmiljø med blandt andet flytbare udluftningssystemer 

- Vi er meget stolte over at have nået endnu en milepæl i vores udviklingsstrategi af området og dermed udviklingen af Orskov Yard. Vi har med den nye flydedok og nu det nye værksted mulighed for at servicere endnu flere kunder og sikre at de får en god totaloplevelse, hvor vi tager hånd om hele skibet og de installerede systemer, siger administrerende direktør Lars Fischer, Orskov Yard i en meddelelse i forbindelse med indvielsen af det nye område.

Propeller på 8 meter

Maskinværkstedet kan servicere propellersystemer med en propellerdiameter op til otte meter. En del af det nye værksted er indrettet til fremstilling af sorte rør til blandt andet udskiftning af eksisterende rørsystemer ombord på skibene samt fremstilling af nye rør til ballastvandsrense-systemer (BWTS). 

Lars Fischer oplyser endvidere, at Orskov i øjeblikket udfører opgaver på ni skibe herunder tre canadiske trawlere, en grønlandsk trawler, et norsk fiskeskib, to norske offshore skibe, et amerikansk ekspeditionsskib samt en dansk færge.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094