23948sdkhjf

'Karin Høj': Britisk styrmand er udleveret og fængslet i Danmark

Den 30-årige britiske sømand, der har siddet varetægtsfængslet i Sverige efter påsejlingen af den Horsens-baserede pram 'Karin Høj', er udleveret til Danmark.

Natten til den 13. december 2021 blev den danske pram ‘Karin Høj’ påsejlet af det britiske fragtskib ‘Scot Carrier’. Efter kollisionen sank Karin Høj og efterfølgende er et af besætningsmedlemmerne fundet død, og et andet savnes stadig.

Læs også: Efterspillet om 'Karin Høj': Havarikommissionen samarbejder med svenskerne og briterne

Siden påsejlingen har en 30-årig britisk sømand siddet i svensk fængsel, men nu er han blevet udleveret til Danmark, hvor han efter et besøg i Dommervagten er blevet fængslet med en sigtelse om uagtsomt manddrab. Det skriver TV2 Østjylland.

Rederiet Scotline Marine Holdings, der ejer 'Scot Carrier', har tidligere oplyst, at to fra besætningen om bord havde alkohol i blodet. Det fremgår også af afgørelsen fredag, at briten havde en promille på knap 0,5.

Læs også: Nægter skyld i dødelig påsejling af 'Karin Høj'

Den britiske sømand har oplyst, at han havde drukket fem øl i sin kahyt frem til kl. 18.00, hvorefter han mødte på vagt kl. 23.00. Han afviser at have været beruset ved kollisionen. Ifølge TV2 Østjylland har dykkeres undersøgeser vist, at det britiske skib er sejlet direkte ind i ‘Karin Høj’.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093