23948sdkhjf

Danskere tager nyt skridt mod første danske skib til CO2-transport

Danske Dan-Unity CO2 har indledt strategisk samarbejde med Aker Carbon Capture om udvikling af løsninger til søtransport af CO2.

Transport af flydende CO2 til fx lagringsfaciliteter i Island er et vigtigt redskab i kampen mod udledning af drivhusgasser.

I Danmark er Dan-Unity CO2 her en helt central aktør, da selskabet har udviklet nogle af de første specifikationer af, hvordan et skib til transport af flydende CO2 kan se ud.

Selskabet har blandt andet fået støtte fra Den Maritime Fond, og har nu indledt et strategisk samarbejde med norske Aker Carbon Capture, der som navnet antyder netop sælger løsninger til opsamling af CO2. Med det nye samarbejde vil de to selskaber kunne tilbyde en end-to-end løsning for opsamling, transport og lagring af CO2. Det oplyser selskaberne i en fælles pressemeddelelse.

Læs også: Dansk rederi har nu skibsdesignet klar til transport af flydende CO2

Dan-Unity CO2 er etableret af de danske rederier Evergas og Navigator Gas, som er specialister inden for transport af flydende gasser og til at designe, bygge og administrere transportløsninger til CO2-opsamling.

- Transport af CO2 ad søvejen giver mulighed for maksimal fleksibilitet og flere anløbspunkter, hvilket giver stordriftsfordele for mange CCS-projekter, hvilket ofte giver en lavere pris pr. ton sammenlignet med andre transportløsninger, siger Steffen Jacobsen, CEO for Dan-Unity CO2 i meddelelsen.

De to selskaber vil bruge deres fælles viden til at identificere tekniske og kommercielle risici på tværs af CCS-værdikæden, herunder opsamlings- og fortætningsteknologi, laste- og losseoperationer, offshore-losning, mellemlagring og permanent underjordisk lagring. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094