23948sdkhjf

Den gamle danske storebæltfærge er tilbage i sundhedens tjeneste

Glade borgere tog tidligere på ugen imod hospitalsskibet ’Africa Mercy’ i Dakar. Den gamle danske storebæltsfærge måtte forlade Senegal, da pandemien startede

Den 1. februar var en længe ventet dag for Mercy Ships patienter og partnere over hele kloden. Den gamle danske storebæltsfærge ’Dronning Ingrid’, der i dag fungerer som hospitalsskib under navnet ’Africa Mercy’, vendte tilbage til Vestafrika for igen at bringe håb og helbredelse. Skibet lagde i går atter til kaj i Dakar, Senegal.

I forbindelse med pandemien har alt for mange lav- og mellemindkomstlande haft – og har stadig - overfyldte hospitaler og faldende adgang til sundhedsydelser. Det var derfor en svær, men nødvendig beslutning, da Mercy Ships’ skib måtte forlade Senegal tidligere end planlagt i starten af pandemien, fordi de frivillige blev kaldt tilbage til deres hjemlande.

Senegal har færre end syv læger til at behandle 100.000 mennesker. Derfor tog den globale pandemi ikke kun ressourcer og kapacitet, men også håbet fra mange patienter, der var blevet udvalgt og havde fået en operationsdato på ’Africa Mercy’. Efter skibet var sejlet fra Senegal, måtte mange patienter kæmpe med bekymringer om, at de måske aldrig ville få den hjælp, de var kommet så tæt på at modtage.

Gav et løfte

Men i tirsdags, efter lang tids planlægning og samarbejde med Senegals regering, kunne ’Africa Mercy’ endelig vende tilbage.

- Mercy Ships gav et løfte til patienterne i Senegal om at vende tilbage til dem, der har behov for sikker kirurgisk behandling - nu mere end nogensinde. Det løfte indfrier vi nu. Det giver mere end tusind patienter et håb tilbage, som de troede var tabt, siger Vibeke Hauge Førrisdahl, Generalsekretær hos Mercy Ships Danmark.

Skibet forlod Senegal under pandemien, men Mercy Ships har takket være et stærkt partnerskab med Senegals regering leveret vitale medicinske forsyninger såsom personligt beskyttelsesudstyr (PPE) og Mercy Ships har støttet sundhedsministeriets kampagne med at udføre operationer for grå stær for mere end 100 lokale patienter.

Bydende nødvendigt

- Selvom, at Mercy Ships aldrig rigtigt har forladt Senegal, er det en ære og en velsignelse at vende tilbage i 2022. Denne tilbagevenden ville ikke være mulig uden partnerskabet fra den senegalesiske regering, som har bakket os op i en vanskelig sæson. På vegne af Mercy Ships vil jeg gerne rette en særlig tak til præsident Macky Sall for hans venskab og støtte, som har gjort os i stand til igen at bringe håb og helbredelse til Senegal, sagde Gert van der Weerdhof, CEO for Mercy Ships i går.

Ved ankomstceremonien hilste Senegals minister for Sundhed og Social indsats hospitalsskibets tilbagekomst velkommen for at bidrage til statens indsats for at styrke udbuddet af kirurgiske tjenester.

- Det er bydende nødvendigt, at mennesker får forbedret deres helbredstilstand, så de kan folde deres potentiale ud og bidrage til udviklingen af vores land. Derfor er Mercy Ships indsats en mulighed for at nå dette mål og dermed komplementere de mange indsatser, som staten har ydet. I denne anledning fornyer jeg min tillid til alle medlemmer af skibets besætning. Jeg er overbevist om, at kvaliteten af de menneskelige ressourcer, der bliver investeret i dette samarbejde, vil gøre os i stand til at give håbet tilbage, udtalte M. Abdoulaye Diouf, minister for Sundhed og Social indsats i Senegal.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125