23948sdkhjf

Varmesøgende kameraer skal redde liv i dansk havn

Rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune vil øge antallet af varmesøgende kameraer i området omkring Aarhus Havn.

Sikkerheden skal øges i Aarhus Havn, og det skal blandt andet ske gennem initiativer som mere lys, flere hegn og på sigt betragteligt flere varmesøgende kameraer i havneområdet omkring Aarhus Ø og Åboulevarden.

Det fortæller den nye rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, Steen Stavnsbo (KF), til TV2 Østjylland.

- Der kommer til at komme en del flere (varmesøgende red.) kameraer. Mit gæt er, hvis vi har tre i dag, så snakker vi måske 30 eller flere. Så det er betragteligt flere kameraer, vi taler om, siger Steen Stavnsbo.

Kommunen har i en forsøgsperiode haft tre varmesøgende kameraer i det indre havneområde og ved slutningen af Aarhus Å. Siden har den klare tilbagemelding fra Østjyllands Brandvæsen været, at de varmesøgende kameraer er vejen frem.

I tilfælde af, at nogen falder i vandet, kan de varmesøgende kameraer inden for få sekunder lokalisere, hvor i vandet personen helt præcist befinder sig, samtidig med at en alarm går i gang og sender et beredskab afsted.

Fra alarmen går, vil et dykkerberedskab være på stedet for at hjælpe personen op inden for maksimalt fem minutter, anslår teamleder på vagtcentralen hos Østjyllands Brandvæsen og Beredskab & Sikkerhed Henrik Arthus Seilov.

- Det er helt sikkert noget, der kan redde nogle menneskeliv. Det er godt for os. Det er tryghed tæt på, siger Henrik Arthus Seilov.
Håbet er hos rådmanden, at byrådet i Aarhus Kommune på sigt vil sætte penge af til flere varmesøgende kameraer i området omkring Aarhus Havn.

- Det tillader aktiv overvågning af et meget stort område for beredskabet, og de kan følge folk, der falder i vandet, sådan at man ikke springer i med dykkerne det sted, hvor man tror, de er faldet i, men der hvor de rent faktisk er, siger Steen Stavnsbo.

I mellemtiden er det planen, at rådmanden hurtigst muligt vil se på muligheden for mere lys og permanente, såvel som midlertidige, hegn i området, da det er i vintermånederne, der er størst risiko for at falde i vandet uden at blive opdaget.

Siden 2010 er mindst 12 personer druknet i området omkring Aarhus Havn.

Det seneste tilfælde var en irsk 29-årig mand, der faldt i vandet efter en bytur i december sidste år, og som blev fundet i Aarhus Havn i januar i år.

Kilde: https://www.tv2ostjylland.dk/aarhus/varm...

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.14