23948sdkhjf

Havnebestyrelse slår bak og dropper milliondyr discounthavn

Den nye discounthavn ved Stenbæksholm på Sydsjælland har ingen gang på jord.

Det slår den nye havnebestyrelse i Næstved Kommune fast efter et møde fredag, hvor formand Torben Johansen (K) i stedet beder byrådet om et halvt års arbejdsro.

Det skriver Sjællandske og SN.dk.

Næstveds nuværende ervhervshavn skal flyttes ud af byen for at give plads til et stort byudviklingsprojekt.

Havnebestyrelsen vil nu have, at man bruger tiden til at undersøge, hvad det er for en havn, Næstved har brug for i fremtiden, og dermed er alle bolde fortsat i spil - med hensyn til både økonomi og placering.

– Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at havnen er et stort aktiv for Næstved. Men vi bliver nødt til at undersøge, hvad det er, kunderne efterspørger, og hvordan markedet ser ud i fremtiden. Derfor beder vi byrådet om at havnebestyrelsen får et et halvt års arbejdsro, siger Torben Johansen til Sjællandske Medier.

Dermed er alle bolde fortsat i spil, og det vækker glæde i landsbyen Stenbæksholm, som ellers var udset som kommende lokation for den nye erhvervshavn.

– Det virker som et rigtigt fornuftigt udspil fra havnebestyrelsen at tage sig tid til at undersøge tingene og gøre arbejdet ordentligt, siger talsmand for landsbylauget Mikkel Simonsen til avisen.

26. maj sidste år kunne borgmester Carsten Rasmussen (S) ellers offentliggøre en aftale om, at havnens fremtidige placering hed Stenbæksholm, og at havnen maksimalt måtte koste 80 mio. kr. Det regnestykke er nu annulleret - og tilbage står en fortsat uvished om, hvor havnen skal placeres, og hvad den skal koste.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125