23948sdkhjf

Succesdirektør forlader Royal Greenland

Efter 11 år som topchef for fiskekæmpen Royal Greenland stopper Mikael Thinghuus til sommer på posten.

Det fortæller Royal Greenland i en pressemeddelelse, hvoraf det fremgår, at 59-årige Mikael Thinghuus er nået frem til, at et skifte er i både Royal Greenlands og hans egen interesse.

Koncernens formand, Niels de Coninck-Smith, oplyser, at Royal Greenland er i gang med at finde en afløser, og at det formentlig kommer til at tage et stykke tid. Mikael Thinghuus fortsætter på posten, indtil hans afløser er klar.

- Han har været et scoop for Royal Greenland, og vi kommer til at savne ham meget, siger bestyrelsesformanden om den afgående direktør. 

Stort 2021-resultat på vej

Da Mikael Thinghuus rykkede ind i hovedsædet i Aalborg som topchef 1. januar 2011, befandt Royal Greenland sig i dyb krise såvel finansielt som strategisk, skriver den grønlandskejede koncern selv.

Siden da har han stået i spidsen for en særdeles succesfuld turnaround, der har vendt underskud til overskud, og som nu ifølge pressemeddelelsen har ført til, at 2021-resultatet bliver det klart bedste år nogensinde.

Det kommer efter et sjældent underskud i 2020, hvor coronakrisen kradsede på mange markeder, så omsætningen faldt med ni procent til 4,8 milliarder kroner. Underskuddet før skat blev på 59 millioner kroner, hvor der året før var et plus på over 400 millioner.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.14