23948sdkhjf

Svenske kæmpemøller vil kunne ses fra Grenen

- Overvej lige om kommende havmøller kan rykkes tættere på den svenske kyst.

Sådan lyder budskabet fra Frederikshavn Kommune til svenske Naturvårdsverket, som lægger op til, at der placeres havmøller 20-25 kilometer øst for Grenen.

De svenske myndigheder har indledt høringer om opsætning af op til 144 kæmpemøller længst mod vest i den svenske økonomiske zone i Kattegat/Skagerrak, cirka midtvejs mellem den danske kyst og den svenske skærgård.

Møllerne vil blive synlige fra især Grenen, men også fra andre punkter på Vendsyssels nordøstlige kyst.

Placeringen vil formentlig få store konsekvenser i forhold til Grenens status som national kulturarv og som en af Danmark største turistdestinationer, mener Frederikshavn Kommunes plan- og miljøudvalg. Udvalget har sendt bemærkninger til projektet via den danske miljøstyrelse. Kommunen er ikke selv høringspart.

I brevet anmoder kommunen om at blive direkte inddraget i arbejdet med miljøvurdering af mølleprojekterne i den svenske zone.

Samtidig udtrykker kommunen bekymring for bl. a. konsekvenserne for danske fiskeres fangster af især jomfruhummere og rejer i svensk havområde.

Hele udvalget - socialdemokrater og en venstremand - står bag de bekymrede kommentarer til det svenske projekt.

- Men det er en svær balancegang. I Danmark går vi jo også ind for møller, og vi siger, at de skal ud på havet, siger formanden plan- og miljøudvalget, Peter Nielsen (S).

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.135