23948sdkhjf

Mindeord: Søfarts højtværdsatte lampemand har sejlet sidste overfart

Et på alle måder ordentligt menneske, og for os på Søfart i nullerne også en fremragende kollega, er gået bort. Henning Jensen døde kort før nytår i sit hjem i Holme 86 år gammel.

Henning var sømand. Lagde fra land som elev på skoleskibet ’Danmark’ i 1953/54. Til Santos og hjem via Caribien, husker Per Rungholm, der var elev på samme togt og redaktør for Søfart frem til starten af nullerne.

Efter skoleskibet blev Henning styrmandsaspirant i ØK og senere styrmand i Kompagniet, inden han kom hjem på rette hylde i færgefarten i DSB. Tidligere redaktør og journalist på Søfart Erik Brandt-Jensen husker ikke Henning som den typiske sømand af verden. Han trivedes ganske enkelt bedst i danske farvande.

Erik husker Henning som en særdeles venlig og altid velkommen kollega – altid iført sine aldrig svigtende cardigans og sit gode humør på redaktionen.

Her brugte Henning starten af sin pensionisttilværelse til at være ”Lampemand”, altså Søfarts faste redaktør af erindringsstof, samtidigt med at han også stod for avisens dengang analoge billedarkiv.

Men Henning var først og fremmest sømand. I DSB-Rederi var det først som styrmand på storebæltsoverfarten og siden som skipper på Aarhus – Kalundborg-overfarten. Det var således med Henning på broen, at dansk indenrigsfærgefart fik luksusfærgerne ’Peder Paars’ og Nils Klim’, og det var også med den erfarne færgekaptajn på broen, at ruten siden måtte bøvle med ’Ask’ og ’Urd’.

Jeg var en ganske ung mand, da jeg mødte Henning første gang. Det var i Dansk Færgehistorisk Selskab. En del år senere ringede Henning til mig og spurgte om jeg ikke kunne tænke mig at blive redaktør på Dansk Illustreret Skibsliste, der på det tidspunkt blev lavet samme sted som Søfart.

Det sagde jeg ja tak til. Dermed ændrede den sympatiske navigatør også kursen i mit arbejdsliv. Henning blev bisat fra Holme Kirke på årets første lørdag. Ære være hans minde.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14