23948sdkhjf

Olieudslip i Mauritius: Nu er kaptajn fundet skyldig

Kaptajn Sunil Kumar Nandeshwar har nu indrømmet, at han var "moderat berusset", da 'MV Wakashio' stødte på grund den 25. juli 2020 ved Mauritius, et område, der er kendt for sine koralrev.

Grundstødningen resulterede i, at mindst 1000 tons brændstof lækkede, hvilket havde store konsekvenser for området vandmiljøet.

I retten forklarede kaptajnen, at han kort forinden havde været til en større fødselsdagsfest, hvor de kolde varer altså var blevet indtaget. Foruden ham selv, deltog førstestyrmanden Hitihanillage Subhoda Janendra Tilakaratna også i festlighederne, og han var derfor ligeledes påvirket af alkohol.

Det skriver det britiske medie BBC, som har fulgt retsagen i den bemærkelsesværdige sag.

Ifølge kaptajn Nandeshwar, havde han givet ordre til at nærme sig de mauritiske farvande, så besætningen kunne få telefonforbindelse, så de kunne ringe hjem til deres respektive familier.

- Havet var dårligt, men sigtbarheden var klar, og det var sikkert at navigere, men på et tidspunkt kunne skibet ikke bevæge sig, og det havde tydeligvis rørt havbunden, fortalte kaptajnen i retten og uddybde.

- Jeg havde fået lidt at drikke forinden, og derfor virkede det ikke umagen værd at gribe ind, og det faldt mig ikke ind, at vi sejlede så tæt på, forklarede han yderligere.

Skibet stødte på grund ved Pointe d'Esny, et kendt fristed for sjældent og fredet dyreliv. 

Nandeshwar undskyldte over for mauritierne for den skade, han og besætningen havde forvoldt området. Derudover valgte Tilakaratna at appellere til retten for at give ham en mild straf, og han forklarede, at han ikke havde set sin familie siden anholdelse.

På tidspunktet for hændelsen advarede Greenpeace Afrika om, at "tusinder" af dyrearter var "i risiko for at drukne i et hav af forurening" med alvorlige konsekvenser for økonomien, fødevaresikkerheden og sundheden i Mauritius.

Den endelige straf forventes udmål 27. december.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109