23948sdkhjf

Video: Bulk Carrier stadig i flammer i den svenske skærgård

I lørdags brød en brand ud på Bulk Carrieren ’Almirante Storni’ kort før klokken 15 ud for byen Vinga i den svenske skærgård ikke langt fra Gøteborg.

Siden har brandfolk kæmpet med at slukke ilden, og arbejdet pågår stadig mandag morgen, oplyser svenske Kustbevakningen.

Skibet er er 177 meter langt, med en 17 mand høj besætning og det sejler under tysk flag. På tidspunktet for branden udbrud, var det lastet med tørt træ, og det er formentlig i den forreste del af lasten, som er brudt i brand, fortæller en talsmand for den svenske kystvagt.

- Vi arbejder med vandkanoner og specialuddannet brandmandskab for at slukke ilden, udtaler Markus Erik Green, som er stabschef i Kustbevakningen.

Han oplyser samtidig, at man ikke kan sige noget konkret om, hvornår branden forventes slukket.  

Det er imidlertid Sjöfartsverket, der er ansvarlig for selve redningsaktionen, og de oplyser, at besætningen stadig er om bord på skibet, men at der ikke er rapporteret personskader.

Sjöfartsverket har desuden fokus på at beskytte miljøet i forbindelse med ildslukningen, hvorefter de vil tage skibet til kajen og foretaget efterfølgende undersøgelser.

- Vi samarbejder med redningsberedskabet og private aktører for at slukke branden og redde skibet. Redningsarbejdet vil fortsætte i løbet af aftenen og natten, sagde Jonas Holmstrand, kystvagt søndag eftermiddag.

Status mandag morgen er altså, at slukningsarbejdet stadig pågår, og at man fra myndighedsside ikke kan sige noget konkret om, hvornår arbejdet forventes afsluttet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094