23948sdkhjf

Lektor efter nyt overgreb: Søfarten lukker øjnene for krænkelser

Gårsdagens melding om et seksuelt overgreb på en 24-årig dansk kvinde på et Hafnia-skib og en melding fra oktober om 19-årig amerikansk kvindes voldtægt på et Mærsk-skib, begge i deres praktiktid hos de to rederier, får ikke rederierne selv til at afdække problemets omfang.

Det skriver Berlingske.

- Det blå Danmark, som vi kalder søfartsbranchen, vil meget nødig have ridser i lakken. Man ville nok finde ud af, at problemet er større og anderledes, end man forestiller sig, og det tror jeg ikke, at man er interesseret i at indse, siger lektor Lisbeth Skræ, til avisen.

Lisbeth Skræ er en af forfatterne til en afhandling om seksuelle krænkelser mod kvinder i den danske handelsflåde fra 2015. Her viste en undersøgelse, som 65 ud af 120 kvindelige officerer deltog i, at hele 78 procent var blevet udsat for krænkende adfærd i løbet af deres karriere til søs.

Hun har selv været søfarende og har oplevet flere episoder med seksuel chikane, både i form af lumre tilbud eller få betvivlet sin faglighed på grund af sit køn, har hun tidligere fortalt til Søfart.

Afhandlingen blev i 2018 omtalt i her på Søfart under overskriften "Hvor mange skal voldtages, før det er vigtigt?", og ifølge lektoren er der ikke senere lavet lignende undersøgelser.

For flere år siden kom skibsofficerernes fagforening Lederne Søfart med forslag til, hvordan en sådan undersøgelse kunne se ud, men det blev forkastet af brancheorganisationen Danske Rederier, noterer Berlingske.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125