23948sdkhjf

Danmarks rigeste: To fisker-rederier spurter ind på top 100

To rederier inden for fiskeriet er nu på Økonomisk Ugebrevs liste over Danmarks rigeste personer og familier. Det er en fordobling siden sidst, og det selvom de to er nye på listen.

Med formuer på over to milliarder kroner i 2020 er Gullak Arngrimsson Madsen med rederiet Ruth og Henning Kjeldsen med rederiet Gitte Henning overhaler de begge sidste års enehersker Kristian Barslund Jensen med Ocean Prawns, der må se sin formue svinde ind og sige farvel til en plads blandt landets 100 rigeste.

Kristian Barslunds formue var i 2020 på 1,169 milliarder kroner mod to milliarder kroner i 2019, så titlen som landets rigeste fisker er slut.

Men selv om han var blevet på listen, var han overhalet er de nye fiskerrederier, hvis ejere begge kan kalde sig dobbeltmilliardærer.

Rederiet Ruth er landet rigeste

Danmarks rigeste reder i fiskeriet hedder nu Gullak Arngrimsson Madsen. Gennem sin koncern GTM Fiskeri i Hirtshals med rederiet Ruth har han en opgjort formue med 2, 6 milliarder kroner. Det indbringer ham en ny plads som nr. 75 på listen over Danmarks rigeste. Han har tidligere været på listen, men ikke i de foregående år.

Gullak Madsen købte for nogle år siden købte sin partner ud og har hentet stor indtjening ved fiskeri og desuden i et vist omfang solgt ud af beholdningen af fiskekvoter, skriver Økonomisk Ugebrev.

Rig kvotekonge med 'Gitte Henning'

Blot otte pladser længere nede på listen, som nr. 83, er den anden milliardrige fisker, som er ny på årets liste. Det er Henning Kjeldsen fra Skagen. Han har gennem sit rederi Henning Kjeldsen Holding ApS Fiskeri mv. en formue på 2,3 milliarder kroner.

Henning Kjeldsen omtales i mange medier som Kvotekongen. Han er tiltalt for ved hjælp af stråmænd at have tjent flere hundrede millioner kroner på fiskekvoter, som han ifølge bagmandspolitiet ikke havde ret til at bruge. Det er dermed den største kriminalsag i dansk fiskeri, og retssagen har været i gang siden foråret, skriver Økonomisk Ugebrev.

Det mest synlige tegn på Henning Kjeldsens anden titel som ’storfisker’ hedder ’Gitte Henning’, som er Danmarks største fiskekutter og er over 86 meter lang. En ny ’Gitte Henning’ ved at blive bygget.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.126