23948sdkhjf

Beslaglagt russer i Skagen kan udvikle sig til diplomatisk krise

Sagen om det beslaglagte russiske skib i Skagen, 'Akademik Loffe', truer med at udvikle sig til en diplomatisk krise mellem Danmark og Rusland. 

Skibet blev tilbageholdt mandag eftermiddag, da det lagde til kaj i Skagen for at tanke.

Skibet er et forskningsskib, og dokumenterne om bord er også blevet beslaglagt.

I en erklæring til Søfart forklarer Søfartsstyrelsen, at styrelsen er bekendt med skibets tilbageholdelse, men at man ellers ikke er involveret i tilbageholdelsen. 

"Tilbageholdelsen er initieret af fogedretten, og det er derfor fogedrettens og Politiets sag. Søfartsstyrelsen har dog været involveret for at sikre, at skibet har brændstof og proviant om bord til de søfarende set i relation til, at fogedrettens tilbageholdelser ofte har ophæng i finansielle krav," lyder det i erklæringen fra Søfartsstyrelsen. 

I løbet af mandag aften var der rapporter om, at et russisk flådefartøj var aktiv omkring 'Akademik Loffe', hvilket viste sig ikke at være tilfældet. 

Men fremkomsten af det russiske flådefartøj på f.eks. Marine Traffic, er muligvis et eksempel på russisk indblanding på sociale medier og hjemmesider, lyder det fra Anders Puck Nielsen fra Forsvarsakademiet.

 - Jeg kan ikke bevise det, men jeg ser tilfældet i Skagen som et tydeligt signal til Danmark fra russerne om, at de tager tilbageholdelsen af det russiske skib meget alvorligt. 

- Russerne ser det som en diplomatisk krise på allerhøjeste niveau, og leger med tanken om, at de kan gå ind med et flådefartøjer og hjælpe det tilbageholdte skib, siger han til Tv2 Nord. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14