23948sdkhjf

Lastbil trukket op af vandet: Se fotos og video fra nattens aktion

Lastbilen, som tirsdag eftermiddag druknede ud for færgelejet i Hvalpsund, er igen på fastland. Færgefarten er genoptaget.

Sent tirsdag aften blev lastbilen, som tirsdag morgen trillede af Hvalpsund-færgen og ned i Limfjorden, trukket op af vandet.

Det skriver Søfarts søstermedie Nordjyske, som bringer video og masser af fotos fra aktionen. 

Ifølge Nordjyllands Beredskab var planen at trække lastbilen tættere ind mod land, hvorefter en kran skulle bjærge den op.

Det er vognmandsfirmaet Fredsø Vognmandsforretning, der ejer den druknede lastbil. Direktør Benny Nielsen var til stede under hele bjærgningen og fortæller onsdag morgen, at planen gik, som den skulle. Klokken 02.10 blev de sidste dele af lastbilen hejst op på land.

- Bilen er kommet op og containeren står nede på havnen. Det skal så flyttes, fortæller han.

Tirsdag morgen klokken 06.30 trillede lastbilen, som var ombord på Hvalpsund-færgen, ud af færgen, fordi håndbremsen tilsyneladende ikke var trukket. Chaufføren befandt sig ikke i lastbilen, da uheldet skete, og ingen kom ifølge Nordjyllands Beredskab til skade.

Uheldet skete lige uden for indsejlingen til færgelejet i Hvalpsund.

Lastbilen var fuld af brandbart affald, som skulle fragtes til en affaldsstation i Aars. Nordjyllands Beredskab lagde flydespærringer omkring lastbilen for at undgå dieseludspil.

I løbet af natten til onsdag kom lastbilen igen på fastland.

Ifølge direktøren i Fredsø Vognmandsforretning, står lastbilen dog ikke til at redde.

- Den er ikke til noget, siger Benny Nielsen.

Han estimerer, at omkostninger for skader på både lastbil og færge og for at hejse lastbilen op af vandet kommer til at koste mellem to og tre millioner.

Han undrer sig stadig over, hvordan uheldet er sket.

- Normalt trækker chaufførerne håndbremsen, når de hopper ud af bilen. Chaufføren her er en erfaren chauffør, der har kørt i mere end 40 år. Det er svært at sige, om han har trukket den eller ej - han mener, han har trukket den - men den begyndte jo at køre, siger Benny Nielsen.

Han fortæller dog, at de tidligere har oplevet, at en håndbremse i en lastbil trak sig af sig selv.

- Det er svært at sige, men konstateringen er, at den i hvert fald er løbet sin vej, siger direktøren.

Rampen på Færgen Mary blev beskadiget, da lastbilen trillede ud, og færgefarten mellem Hvalpsund og Sundsøre blev derfor indstillet resten af tirsdagen.

Færgefarten er onsdag morgen genoptaget med lån af færgen Sleipner-Fur. Det skriver Hvalpsund-Sundsøre I/S Færgefart på Facebook.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.172