23948sdkhjf

Mærsk investerer i hollandsk firma, der omdanner træ til skibsbrændstof

Mærsk foretager sin tredje investering på mindre end to måneder i et firma, der forsøger at udvikle nye og mere klimavenlige brændstoffer til store skibe.

Investeringen sker gennem selskabet Mærsk Growth, som er rederiets venturearm for risikable investeringer.

Denne investering er i det hollandske iværksætterfirma Vertoro, der siden 2017 har arbejdet med at udvikle lignin-brændstoffer fra bæredygtigt skovbrug og rester fra landbruget.

Det meddeler Mærsk.

Investeringen vil gøre det muligt for Vertoro at bygge et demoanlæg, som vil indgå i at udvikle nye marine brændstoffer i partnerskab med Mærsk, hedder det.

- Lignin-brændstoffer har et lovende potentiale, når det kommer til dekarbonisering af skibsfarten. Vi betragter Vertoro som en førende opstart inden for det bæredygtige biomasse-til-væske-rum, siger Peter Votkjær Jørgensen, der har titel af partner hos Mærsk Growth, i meddelelsen.

Mærsk Growth-chefen indtræder i Vertoros bestyrelse.

- Vi er glade for at investere i virksomheden og blive en del af bestræbelserne på effektivt at skalere produktionen af ​​grønne brændstoffer. Desuden mener vi, at vi kan tilbyde værdi ud over kapital gennem ekspertisen og omfanget af den bredere Mærsk-organisation, siger han.

Investeringen i Vertoro er den tredje investering i fremtidens brændstoffer fra Mærsk Growth på mindre end to måneder. I september investerede Maersk Growth i WasteFuelder, der vil omdanne affald til bæredygtigt luftfartsbrændstof, grøn bio-methanol og vedvarende naturgas. Senere fulgte investeringen i Prometheus, der udvikler en luftfangst-teknologi.

 Mærsk Growth oplyser ikke værdien af investeringerne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098