23948sdkhjf

Her er eksperterne, der skal efterforske 'Scandinavian Star' på ny

Justitsministeren har udnævnt juraprofessor til at lede arbejdet med at undersøge ejerforholdene bag Scandinavian Star. Også en tidligere politikommissær er med på holdet

Medlemmerne for den uvildige task force, der skal undersøge branden på Scandinavian Star, er nu udpeget og arbejdet påbegyndes formelt den 15. oktober. 

Den uafhængige task force skal undersøge reder-, ejer- og forsikringsforholdene vedrørende Scandinavian Star.

Arbejdet skal ledes af professor ved Syddansk Universitet, Kristina Siig, der bl.a. har en fortid som forsker ved Center for War Studies. 

Det fremgår af kommissoriet for task forcen om Scandinavian Star, at task forcen skal bestå af en universitetsjurist eller lignende med speciale inden for f.eks. forsikringsret eller strafferet (formand), en forsvarsadvokat med ekspertise inden for f.eks. økonomisk kriminalitet, en anklager og en efterforskningsekspert. Task forcen skal bestå af personer, der ikke tidligere professionelt har arbejdet med sagen, og som kan gå til arbejdet med uvildige øjne.

Justitsministeren har efter dialog med Folketingets partier nedsat task forcen med følgende medlemmer:

  • Professor mso, dr. jur. Kristina Siig (formand)
  • Forsvarsadvokat Peter Giersing (forsvarsadvokat)
  • Forsvarsadvokat og tidl. anklager Jakob Buch-Jepsen (tidl. anklager)
  • Tidligere politikommissær og efterforskningsleder Ove Pedersen (efterforskningsekspert)

- Branden ombord på Scandinavian Star er på alle måder en tragisk sag, der har efterladt mange overlevende og pårørende med spørgsmål og i uvished, udtaler justitsminister Nick Hækkerup. 

Han fortsætter:

- Derfor er jeg glad for, at vi har udpeget kompetente kræfter til at foretage undersøgelsen om Scandinavian Star. Task forcen står nu over for en vigtig opgave med at skabe større klarhed over sagen. Det skylder vi ikke mindst ofrene og de efterladte. Nu skal undersøgelsen gå sin gang, og så vil jeg vil afvente resultatet af task forcens arbejde.

Task forcen forventes at være færdig med undersøgelsen og fremkomme med sin redegørelse inden for cirka halvandet år. I den forbindelse skal task forcen komme med en nærmere begrundet vurdering af, om der er grundlag for, at politiet iværksætter yderligere efterforskning af forhold, der ikke er strafferetligt forældet.

Desuden vil task forcen hvert halve år afgive en statusredegørelse for undersøgelsen. Viser der sig et grundlag for, at politiet iværksætter yderligere efterforskning af mordbranden, vil en efterforskning kunne foregå parallelt med task forcens undersøgelse. Der oprettes desuden en politisk følgegruppe, som vil modtage de halvårlige statusredegørelser fra task forcen.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08