23948sdkhjf

Nu er husbåde nær erhvervshavn forbudt

Det bliver alligevel ikke muligt at placere husbåde i Aabenraa Lystbådehavn. Det viser en afgørelse i Miljø- og Fødevareklagenævnet,som ophæver en tilladelse fra Kystdirektoratet til husbåde tæt ved Aabenraa Havn.

Og det er en principiel sag, mener Danske Shipping- og Havnevirksomheder, der har rejst og nu vundet klagesagen.

 - Afgørelsen er principiel, fordi den også betyder, at det fremover vil blive nærmest umuligt at give tilladelse til husbåde tæt ved erhvervshavne, siger sekretariatschef for Danske Shipping- og Havnevirksomheder, Jakob Svane Jakob Svane.

- Myndighederne skal inddrage konsekvenserne for havnevirksomhederne. Vi håber dermed, at vi har fået sat en stopper for boliger tæt på erhvervshavnene - også ad vandvejen. Afgørelsen bidrager derfor til at skabe ro om virksomhedernes aktiviteter på havnene og til at skabe investeringssikkerhed. Det gavner søtransporten og de mange arbejdspladser på havnene, siger han

Klagenævnet vurderede, at husbådene vil kunne klage over støj fra havneaktiviteterne og dermed indskrænke havnevirksomhedernes aktiviteter.

Danske Shipping- og Havnevirksomheder er en brancheforening i DI og organiserer 120 virksomheder med aktiviteter inden for søtransport og havneaktiviteter i Danmark.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.157